Afvoer verstopping

Wanneer u regelmatig gebruik maakt van de keuken, dan is het waarschijnlijk dat u te maken krijgt met een verstopte afvoer. Een gootsteen verstopping heeft in eerste instantie geen grote gevolgen. Wanneer u deze echter niet snel verhelpt, dan loopt u het risico op het beschadigen van de rioolbuis, of zelfs waterschade in de keuken. Om te voorkomen dat uw wasbak verstopt raakt, raden wij dan ook aan om rekening te houden met wat u door de afvoer gooit, en om deze regelmatig preventief te ontstoppen met behulp van soda en azijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over de oorzaken van een verstopping, en geven wij tips voor het verhelpen van de rioolverstopping. Heb u behoefte aan de hulp van een expert voor het oplossen van een verstopte gootsteen, of een rioolverstopping? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag!

afvoer verstopping

Oorzaken verstopte gootsteen

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen waardoor een keuken wasbak verstopt raakt. Een verstopte gootsteen in de keuken is over het algemeen het gevolg van het doorspoelen van diverse etensresten. Met name eten dat erg vet is, brengt risico’s met zich mee aangaande het dichtslibben van de leidingen. De wasbak in een douche zal eerder een verstopping oplopen door het wegspoelen van tandpasta of haren. In de meeste gevallen zal een afvoer verstoppen bij de sifon – zwanehals -. Deze bocht in de afvoer zorgt vaak voor de ophoping van eten-, vet- en tandpastaresten. Door de zwanehals af en toe schoon te maken, voorkomt u een ondoordringbaar verstopte afvoer.

Verstopte afvoer of rioolverstopping?

Wanneer het water niet meer door uw gootsteen wegloopt, dan kan het zijn dat u te maken heeft met een verstopte afvoer, maar het kan ook gaan om een rioolverstopping. Een verstopping van de afvoer kunt u gemakkelijk zelf ontstoppen met de tips die wij hieronder geven. Een rioolverstopping is echter lastiger te verhelpen. Hiervoor zult u contact op moeten nemen met een vakman. Hoe u het verschil merkt? In de meeste gevallen is dit een zaak van proberen. U zult eerst zelf moeten proberen om de afvoer te ontstoppen. Mocht dit niet werken, dan zal het gaan om een verstopping van het riool. Een andere manier om het verschil te constateren is de tijd die het duurt voordat het water in de wasbak blijft staan. Hoe langer, hoe dieper de verstopping.

Gootsteen ontstoppen

Er zijn diverse manieren om een gootsteen te ontstoppen. Enkele hebben we hierboven aangegeven zoals het gebruik van azijn en soda om de afvoer te ontstoppen, en het preventief controleren en schoonmaken van de zwanehals. Andere huis-, tuin- en keuken methoden voor het ontstoppen van de gootsteen zijn de volgende: doorspoelen van koffiedik, doorspoelen van cola, gebruik van een ontstoppingsveer, gebruik van een plopper, gebruik van enzymen en een chemische ontstopper gebruiken.

Riool reiniging

Gratis offerte ontvangen

gootsteen verstopping

Direct contact

Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij het ontstoppen van een verstopping in de wasbak van de keuken? Hebt u vragen over een rioolverstopping of is uw wc verstopt? Wij helpen u graag verder! Leg uw probleem uit in het contactformulier als u geen spoed heeft. Heeft u wel spoed? Bel dan onze 24/7 rioolverstopping service en krijg contact met een rioleringsbedrijf uit de buurt.