WC verstopt

Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden eens in de 10 jaar te maken met een verstopping van toilet of gootsteen. Wat de oorzaak van het verstopte toilet ook is, het is zaak om deze zo snel mogelijk te ontstoppen. Zo voorkomt u problemen als stank en wateroverlast, en blijft het wooncomfort optimaal. De WC ontstoppen is in de meeste gevallen relatief eenvoudig. Daarom vindt u op deze pagina enkele tips en methoden waarmee u een verstopt toilet weer vrij kunt maken. Lukt het niet om de verstopping te verhelpen? Neem dan contact op met één van onze professionals via het contactformulier. Er komt dan zo spoedig mogelijk een medewerker naar u toe die het probleem kan oplossen. Wij zijn u graag van dienst!

wc verstopt

Oorzaken verstopt toilet

Er zijn diverse oorzaken van een verstopte WC aan te wijzen. De meest gebruikelijk is een overtollig gebruik van toiletpapier. Hebt u regelmatig te maken met een verstopping, vouw dan eens het closetrolletje samen. Zo voorkomt u dat er gemakkelijk een hele boel papier van de rol komt. Een tweede veel voorkomende oorzaak van een verstopt toilet is het doorspoelen van etensresten: het vet dat hierin zit kan aankoeken aan de rioolbuis, waardoor deze dichtslibt. Een derde reden voor een verstopte WC is het doorspoelen van tampons of maandverband. Zorg ervoor dat u altijd in de WC een prullenbakje heeft staan om dit te voorkomen. Wanneer u zich aan deze drie voorwaarden houdt, dan zal een verstopt toilet in de toekomst minder vaak voorkomen.

Zelf het toilet ontstoppen

Meestal is een verstopping eenvoudig zelf te verhelpen. Er zijn verschillende methoden waarop u de WC kunt ontstoppen. Onze specialisten hebben de meest effectieve ontstoppingsmethoden voor u op een rijtje gezet.

  • Ontstoppen met behulp van waterdruk. Met behulp van een tuinslang is het mogelijk om de verstopping door te spoelen.
  • Ontstoppen met behulp van een ontstoppingsveer/kledinghanger. Wanneer het verstopte gedeelte vrij aan de oppervlakte zit, dan kunt u deze wellicht doorbreken met behulp van bovenstaande hulpmiddelen.
  • Gebruik een plopper. Deze beproefde methode wordt al jarenlang gebruikt. Een plopper is tegen lage kosten bij menig winkel verkrijgbaar.
  • Ontstoppen met een nat-droog zuiger. Deze huurt u bij speciale bedrijf. Zuig eerst het water uit het toilet, en gebruik de zuiger vervolgens om het verstopte deel weg te zuigen. Vraag eventueel hulp aan een professional.
  • Gebruik azijn en zuiveringssoda. Dit is een manier waar u geduld voor moet hebben. Giet eerst de zuiveringssoda in de toiletpot, en schenk hier langzaam de azijn bij. Voeg warm water toe en laat het een nacht staan. Spoel vervolgens door.
  • Laatste middel: chemische ontstopper. Werken de beschreven methoden niet? Dan is het mogelijk om uw toevlucht te nemen tot chemische ontstopper. Dit werkt vaak goed, maar is slecht voor het milieu. Kijk daarom altijd eerst naar andere opties.
Riooldienst

Gratis offerte ontvangen

wc ontstoppen

Direct contact met onze riooldienst

Blijft de WC verstopt? Lukt het niet om het probleem zelf te verhelpen? Neem dan via het contactformulier contact met ons op. Wij helpen u zo spoedig mogelijk! Omdat er meerdere rioleringsbedrijven bij ons zijn aangesloten kunnen wij u een landelijke dekking bieden. Dit houdt in dat er altijd een vakman bij u in de buurt zit! Heeft u vragen of wilt u in contact komen met een rioleringsbedrijf uit uw buurt? Neem contact met ons op!