Ontstoppingsdienst

Wanneer uw wc of wastafel niet goed door loopt, is het niet altijd noodzakelijk om meteen een ontstoppingsdienst in te schakelen. In huis kunt u veel verstoppingen zelf verhelpen. Een ontstoppingsdienst is echter noodzakelijk wanneer blijkt dat uw riool de boosdoener is. Dit is het gedeelte van uw huis naar het hoofdriool. Een verzakt riool komt vaak voor bij oudere huizen en leidingen. Een ontstoppingsdienst zal perslucht of water met hoge druk gebruiken om de afvoer te ontstoppen. Probeer dit niet zelf, want hier is echt specialistisch materiaal voor nodig. Bovendien is beschermende kleding een must want het riool is een onfrisse plaats.

Ontstoppingsdienst


Verstopte WC

Wanneer uw wc verstopt is, dan kunt u eerst kijken of er iets in de afvoerbuis zit. Vaak is een wc-rol de boosdoener of iets anders, dat per ongeluk in de wc gevallen is. Gebruik keukenhandschoenen of een geïmproviseerde haak van een kledinghanger om de afvoer vrij te maken. Is dit niet het geval dan kunt u heet water met soda proberen. Dit lost vet en andere resten op. Na een half uurtje is de afvoer meestal weer vrij. Lukt het niet, dan wordt het tijd om de ontstoppingsdienst te bellen. Want heel waarschijnlijk zit het probleem in de afvoer naar het riool en niet in de wc.

Riool verstopt

Wanneer het riool verstopt is, dan heeft u groot materieelnodig. Soda, gootsteen ontstoppers en andere middelen helpen dan niet meer. Het is tijd om de ontstoppingsdienst te bellen. Wanneer u in een koophuis woont, houdt er dan rekening mee dat u de kosten van de rioolontstopping zelf moet betalen. Vaak zit de verstopping namelijk in de huisaansluiting. Tenzij het natuurlijk om het hoofdriool gaat. Die wordt beheerd door de gemeente en zal verstoppingen zelf moeten verhelpen en eventuele schade die u heeft, moeten vergoeden.

Afvoer ontstoppen

Een afvoer ontstoppen kunt u meestal eenvoudig zelf. Het is een vies karweitje, dus misschien besteedt u het daarom liever uit. Begin altijd eerst met een gootsteen ontstopper, mechanisch of chemisch. De ouderwetse plopper is altijd nog het meest effectief. Let er wel op dat ontluchtingsgaten afgedicht zijn. Heeft dit geen effect, dan kunt u de afvoer ontstoppen door het schoonmaken van de zwanenhals. Dit is het stuk onder de wasbak dat u zelf eenvoudig kunt loskoppelen. Haar en vuil zijn veel voorkomende oorzaken van verstoppingen in doucheputjes en wastafels. Is het probleem hiermee niet opgelost, dan willen perslucht of hoge druk ook nog wel eens helpen.

Riool ontstoppen

Gratis offerte ontvangen

Septische put ledigen

Een septische put ledigen hoeft maar zelden. Een goed werkende septische tank zorgt er namelijk zelf voor dat het rioolafval omgezet wordt in vloeistof. Een septische tank heeft namelijk wel een afvoer. Dit in tegenstelling tot een beerput, die geen afvoer heeft en jaarlijks geleegd moet worden. Eens per zes jaar de septische put ledigen is meer dan genoeg. Maar wanneer de wc niet goed meer doorloopt, kan het zijn dat er iets mis is met de werking van de septische tank. De septische put ledigen zal niet nodig zijn wanneer u geen of weinig zeep of chemicaliën gebruikt. Bacteriën zorgen dan voor volledige afbraak.

Afwasmachine verstopt

Wanneer de afwasmachine verstopt is, zal er vaak een lampje gaan branden. Dit lampje geeft aan of de afvoer van de afwasmachine verstopt is of dat er een ander probleem is waardoor de afwasmachine niet meer werkt. Controleer eerst of er iets in de afvoer van de afwasmachine is. Vaak is de zeef verstopt met papier of schillen, waardoor de afvoer belemmerd wordt. Is dat niet het geval, dan controleert de rest van de afvoer. Misschien zit er een knik in de afvoerslang of zit het probleem verder op in de afvoer leiding. Kunt u de verstopping niet vinden, schakel dan de ontstoppingsdienst in.

riolering ontstoppen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wanneer u last heeft van verstopping van wc, afvoer of afwasmachine en u kunt de oorzaak niet verhelpen, dan schakelt u een ontstoppingsdienst in. Vrijblijvende offertes aanvragen kost u niets. Het loont de moeite om vooraf offertes te vergelijken. Ook al is de nood hoog, uw onderhandelingspositie is altijd beter wanneer u gebruik maakt van deze mogelijkheid. Want ook bij spoed kunt u vrijblijvend offertes aanvragen. Neem dan eerlijkheidshalve ook in uw oordeel mee, wie u het snelste uit de brand kan helpen.