Wasbak verstopt

Een vervelend verschijnsel wat toch regelmatig in het huishouden voorkomt, is een wasbak of gootsteen die verstopt is. Dit kan makkelijk gebeuren, door bijvoorbeeld etensresten die vast komen te zitten in de wasbak in de keuken. Gelukkig is het probleem op te lossen, u kunt uw afvoer namelijk ontstoppen of u kunt dit laten doen. Onze loodgieter helpt u graag bij een verstopping, zoals een verstopte sifon. Wij leveren snelle service en kunnen binnen dertig minuten bij u zijn. Neem daarom nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Dit doet u eenvoudig door het contactformulier in te vullen.

Wasbak verstopt


Oorzaken

Een wasbak die verstopt is kan komen door verschillende oorzaken. Als u bijvoorbeeld vloeistoffen of andere dingen in de wasbak gooit welke niet goed verwerkt worden, kan de wasbak verstopt raken. Het kan ook zijn dat uw wasbak verstopt raakt, maar de oorzaak eerst niet bekend is. Een loodgieter kan u altijd helpen en vertellen waardoor de verstopping ontstaan is. Daarnaast kan hij de afvoer voor u ontstoppen. In principe is de wasbak ontstoppen een klus die u zelf kan doen. Het kan zijn dat u de klus gewoon wilt uitbesteden. Wij helpen u graag.

Zelf ontstoppen

Er zijn meerdere manieren waarop u uw afvoer zelf kunt ontstoppen. Zo zijn er veel trucjes die al generaties worden doorgegeven en daarnaast zijn er vele producten die beloven te helpen met een verstopping. Zo kunt u een gootsteen ontstopper gebruiken, zowel een vloeibare als een mechanische.

Een voorbeeld van een mechanische ontstopper is de ontstoppingsveer, een manier om hardnekkige verstoppingen op te lossen. Deze veer kunt u in de afvoer duwen, totdat u bij de verstopping bent. Eenmaal bij de verstopping kunt u aan het handvat van de ontstoppingsveer draaien. Op deze manier spant de veer zich aan en draait deze zich in het vuil. Als u de veer terugtrekt, nadat u de verstopping los heeft getrokken, neemt u de verstopping mee omhoog.

Naast de ontstoppingsveer om zelf te ontstoppen kunt u denken aan een ploeper of een vloeibare gootsteen ontstopper. Bij een vloeibare ontstopper staat vaak op de verpakking hoe u deze moet gebruiken. Daarnaast kunt u kijken naar de sifon. De sifon hangt onder de wasbak en is de ideale plek voor haren en andere zaken om te blijven hangen. Voordat u dus een loodgieter inschakelt, kunt u zelf nog kijken of de verstopping inderdaad in de sifon zit.

Afvoer ontstoppen

Gratis offerte ontvangen

Gevaren van wasbak zelf ontstoppen

Als u zelf aan de slag gaat om de wasbak te ontstoppen, kan het zijn dat u verkeerde methodes gebruikt en hierdoor ervoor zorgt dat de wasbak bijvoorbeeld meer verstopt raakt. Daarnaast zijn vloeibare gootsteen ontstoppers vaak behoorlijk chemisch, waardoor u voorzichtig moet zijn met dit spul. U kunt verwondingen oplopen door verkeerde toepassing van de middelen om wanneer u de afvoer zelf ontstopt. Bent u zelf dus niet erg handig, of durft u de klus niet goed aan? Schakel dan gewoon een loodgieter in. Hij helpt u graag met het ontstoppen van uw afvoer.

Wat doet een loodgieter

Een loodgieter heeft diverse werkzaamheden, maar kan vooral leidinginstallaties, gedeeltes van verwarmingssystemen en water- en afvoersystemen monteren, installeren en repareren. Hij helpt dus ook wanneer uw wasbak verstopt is en uw afvoer ontstopt moet worden. Weet u niet zeker of een loodgieter voor u de klus uit kan voeren? Neem dan gewoon contact op. De loodgieter vertelt u of hij kan helpen en verwijst u anders door naar de vakman die u nodig heeft. Is uw afvoer verstopt? Onze loodgieter helpt u graag. Neem nu contact met ons op via het contactformulier.

contact met loodgieter

Wij lossen het snel op!

Is uw wasbak of afvoer verstopt? Een loodgieter helpt u bij het ontstoppen van elke afvoer die verstopt is. U kunt contact opnemen met een rioleringsbedrijf zoals ons, wij sturen een loodgieter naar u toe om bijvoorbeeld de afvoer die verstopt is, de sifon die verstopt is te ontstoppen of voor rioolreiniging. Door onze snelle service kunnen wij binnen dertig minuten bij u aanwezig zijn om het probleem op te lossen. Heeft u een afvoer die verstopt is of een ander probleem waarbij een loodgieter u kan helpen? Neem dan nu contact met ons op via het contactformulier!