24/7 Rioolservice Amstelveen
Riool ontstoppen Amstelveen

Rioleringsbedrijf Amstelveen

Heeft u een probleem met de riolering bij uw pand in Amstelveen? Dan bent u niet de enige? Jaarlijks ontstaan er meer dan honderdduizend lekkages, breuken en verstoppingen bij menig riolering. In een aantal gevallen is het relatief eenvoudig om zelf de verstopping te verhelpen of voorkomen. Zo is een verstopte gootsteen of afvoer te voorkomen door regelmatig de sifon te ontstoppen. Een verstopping kan zich echter ook verder in het riool voordoen. Om dit te op te lossen raden wij aan direct contact op te nemen met een erkend rioleringsbedrijf uit uw omgeving. De medewerkers hiervan kunnen uw riool volledig ontstoppen zodat uw wc en afvoerputje snel weer optimaal werken. Bent u benieuwd naar de kosten van onze diensten? Vraag dan via ons contactformulier een offerte aan. Behoefte aan directe hulp van een rioleringsbedrijf uit Amstelveen? Bel dan met 088 444 7643. Wij zijn u graag van dienst!

Onze technieken om een riool te ontstoppen

Voor het ontstoppen van een verstopt riool zal een vakman uit Amstelveen één van twee methoden gebruiken. De meest gebruikelijke methode voor het ontstoppen van de grondleidingen van het riool, zal men gebruik maken van hoge waterdruk reiniging. Hierbij spuit men de leidingen schoon met behulp van een hogedrukreiniger. De verstopping zal zo doorspoelen naar het hoofdriool en verdwijnen. Een tweede techniek is het reinigen van een verstopt riool met mechanische reiniging. Dit word met name toegepast bij binnenleidingen. Met behulp van speciale gereedschappen freest men de afvoer hierbij schoon. Wilt u graag voorkomen dat de riolering verstopt raakt, of dat u te maken krijg met een plotselinge verstopping? Kies dan voor een periodieke inspectie van de riolering. Een erkend rioleringsbedrijf kan tegen lage kosten uw riool controleren. Kom vandaag in contact met ons op nummer: 088 444 7643!

Contact met 247 RiooldienstWat doen als uw afvoer verstopt is?

Is uw afvoer verstopt? In een aantal gevallen heeft u de hulp van een professional uit Amstelveen niet nodig om deze te ontstoppen. Wanneer de afvoer namelijk een sifon in de leiding heeft, dan is het vaak voldoende om de sifon te reinigen, om de riolering naar behoren te laten werken. Vaak hebben zowel de afvoeren van een gootsteen als wasmachine en wastafel een sifon. Lees onderstaand stappenplan om te kijken hoe u de afvoer met behulp van een sifonreiniging ontstopt.

  • Reinig de afvoer. Zorg ervoor dat het afvoerputje schoon is, en dat u met een punttang de resten die iets dieper zitten weghaalt.
  • Verwijder de sifon. Houd alle onderdelen zoals rubberen ringen en schroefdopjes goed bij elkaar. Zo voorkomt u lekkage achteraf.
  • Reinig de zwanenhals. Dit doet u eenvoudig met een standaard sopje en een afwasborstel voor de randen.
  • Montage. Nu dient u alle onderdelen weer in elkaar te draaien.
  • Test afvoer. Ga vervolgens na of de afvoer weer goed loopt, en niet lekt.

Heeft het schoonmaken van de zwanenhals niet (afdoende) geholpen? Neem dan contact op met een rioleringsbedrijf uit de regio Amstelveen via 088 444 7643. Met behulp van speciale technieken, en tegen aantrekkelijke kosten kunnen zijn uw gootsteen binnen korte tijd ontstoppen.

Wc verstopt? Los het snel op!

WC verstopt Amstelveen
Eén van de meest voorkomende problemen met de riolering is een verstopping van de wc. Dit wordt veroorzaakt door onder meer een overmatig gebruik van toiletpapier, het doorspoelen van vochtige doekjes, of het wegspoelen van eten. Wat de oorzaak ook is voor een verstopte wc, het is van belang dit probleem zo snel mogelijk op te lossen opdat u spoedig weer van uw wc gebruik kunt maken. Een wc kan u soms eenvoudig ontstoppen met behulp van vloeibaar ontstoppingsmiddel. Gebruik hier echter niet te veel van, soms kan dit juist leiden tot verstopping. Een tweede oplossing is het gebruik van een hoge waterdruk om een verstopt deel van de wc riolering door te spoelen. Dit kunt u zelf doen, of u kunt hiervoor de assistentie van een vakman uit Amstelveen inroepen.

Gootsteen verstopt? 3 handige tips

Gootsteen verstopt Amstelveen
Als een gootsteen geblokkeerd raakt, dan bevindt de verstopping zich over het algemeen in de bovenkant van het riool. Dit komt doordat de gootsteen de plek is waar meestal eten- en vetresten worden weggespoeld, evenals tandpasta. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat de gootsteen verstopt raakt. Gelukkig is een dergelijke verstopping gemakkelijk te verhelpen met diverse huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Zo is het mogelijk om verstoppingen weg te spoelen met behulp van soda en azijn, koffiedik, en goedkope cola. Het hoeft dus niet veel te kosten om uw gootsteen te ontstoppen. Blijft het riool verstopt? Dan kunt u beter een rioleringsbedrijf uit Amstelveen inschakelen, onze vakmannen weten het probleem snel te verhelpen.

Een verstopt doucheputje

Doucheputje verstopt
Wanneer mensen spreken over een verstopt doucheputje, dan gaat het in de regel over de afvoer van de douche waarin zich een verstopping bevindt. Een verstopte afvoerbuis is in een aantal gevallen zelf te ontstoppen met behulp van chemische ontstopper of een combinatie van (bak)soda en azijn. Hebben deze technieken geen effect ten aanzien van het verhelpen van de verstopping? Dan kunt u het beste de hulp van een rioleringsbedrijf uit Amstelveen inschakelen. De professionals van de rioolservice maken gebruik van speciale gereedschappen zoals een ontstoppingsveer waarmee zij het probleem snel kunnen verhelpen.

Riool ontstoppen doe het zelf

zelf riool ontstoppen
Voor het ontstoppen van een riool hoeft u niet altijd direct een rioleringsbedrijf in te zetten. Om kosten te besparen raden wij altijd aan om eerst zelf een aantal huis- tuin- en keukenmiddeltjes uit te proberen. Zo is een verstopping van de gootsteen vaak snel op te lossen met het doorspoelen van cola of koffiedik, en is met waterdruk een verstopte wc gemakkelijk verholpen. Heeft u al diverse methoden geprobeerd om de riolering te ontstoppen, maar hebben deze geen van alle geholpen? Neem dan wel contact op met onze rioolservice via 088 444 7643 of het webformulier. Wij helpen u graag verder.

Direct contact met een rioleringsbedrijf uit Amstelveen?

Bel de 24/7riooldienst voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

riooldienst Amstelveencontact rioolspecialist Amstelveen
direct contact rioleringsbedrijf Amstelveen

Wasbak verstopt? Reinig de sifon

wasbak verstopt
Een wasbak raakt niet zo snel verstopt, toch kan het gebeuren dat het water steeds minder snel wegloopt. Oorzaken hiervan zijn onder andere tandpastaresten die blijven hangen, of haar dat tijdens het borstelen in de wasbak valt. Een verstopping van de wasbak is eenvoudig te verhelpen door de sifon schoon te maken. Schroef hiervoor de sifon – ook wel zwanehals genoemd – los, en leg de onderdelen in een bakje met allesreiniger en water. Maak ze vervolgens schoon met een doekje, en schroef de buis weer in elkaar. Zorg er bij deze klus wel voor dat u geen rubberen afsluitringen misplaatst, om lekkage te voorkomen.

Rioolinspectie: controle van het riool

rioolinspectie Amstelveen
Door veelvuldig gebruik kan uw riolering na verloop van tijd slijten. Deze slijtage kan leiden tot een verstopping van het riool, maar ook tot lekkages en stankoverlast. Om dergelijke problemen voor te zijn, is het mogelijk om door ons rioleringsbedrijf uit Amstelveen een rioolinspectie te laten uitvoeren. Bij een rioolinspectie gaan wij met een speciale camera de rioolbuizen bij langs, om deze te controleren op schade en slijtage. Wanneer een probleem ontdekt wordt, kunnen wij deze vervolgens direct verhelpen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een rioolinspectie?
Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Rioolreiniging: preventief bezig

rioolreiniging Amstelveen
Hebt u regelmatig last van verstopping van de riolering, of ontstaat er steeds stank bij een bepaalde windrichting? Dan kan een volledige rioolreiniging uitkomst bieden. Bij een rioolreiniging wordt niet enkel een deel van het riool schoongemaakt, maar het volledige buizenstelsel. Wij controleren bovendien de ontluchtingsgangen en stankafsluiters om ervoor te zorgen dat u problemen in de toekomst voor bent. Dankzij een rioolreiniging zal uw wooncomfort gegarandeerd sterk verbeteren.

Rioolservice, snel ter plekke

rioleringsbedrijf Amstelveen
Voor het ontstoppen van gootstenen, wc’s en rioleringsbuizen bent u bij ons aan het juiste adres. Ook bij een rioolinspectie, rioolreiniging of stankinspectie zijn wij u bij onze rioolservice graag van dienst. Wij garanderen dat u altijd geholpen wordt door vakmannen die uitstekend gediplomeerd zijn en een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Wilt u meer weten over de werkwijze of prijzen van onze rioolservice? Bel naar 088 444 7643 voor direct contact met een rioleringsbedrijf.

Het riool inspecteren met een camera

Het achterhalen van de bron van een rioolstank, rioolvliegjes en overige rioolproblemen is soms erg lastig, omdat natuurlijk niet direct zichtbaar is wat er in de rioolbuizen gebeurt. Steeds vaker werken rioolbedrijven daarom met een rioolinspectie met behulp van een camera.

Hoe werkt dit?

Hiervoor plaatst men een camera aan het uiteinde van een lange slang, vervolgens wordt deze slang in het riool gestopt, en steeds verder geduwd. Op deze manier ziet men waar de probleemplekken in het riool zitten, zoals boomwortels die schade aanbrengen, of wat de bron is van een bepaald probleem. De techniek is vergelijkbaar met een endoscopie. Een camera-inspectie is niet alleen toepasbaar als er al sprake is van een rioolprobleem, ook preventief is dit toe te passen. Zo ziet een rioolinspecteur snel of een deel van de riolering versleten is, of binnenkort gaat verzakken. De kosten voor een rioolinspectie met behulp van een camera liggen rond de €150,-.

rioolcamera Amstelveencontact rioleringsbedrijf Amstelveen

Rioollucht in huis verhelpen

Iedereen maakt wel eens mee dat er een rioollucht in huis hangt, de oorzaak van een rioollucht is soms lastig te achterhalen, maar er is een aantal zaken die meestal de boosdoener vormen van de rioollucht. De experts uit ons netwerk in Amstelveen stellen dat meestal lekkage achter de stank zit. Of het nu gaat om lekkages bij de douche, de wasmachine of juist ergens in een waterleiding: stilstaand en lekkend rioolwater zorgt voor een onaangename geur. Een tweede veroorzaker is een verstopte leiding. Twee oorzaken waar men minder snel aan denkt, maar die ook regelmatig voorkomen zijn: een gebrekkige ontluchting en verzakking. Dit laatste is vooral het geval als u ook last krijgt van rioolvliegjes naast de rioollucht.

Wat kunt u doen om de rioollucht te verhelpen?

Het eerste is natuurlijk om de woning te ventileren totdat het achterliggende probleem is verholpen. Zorg ervoor dat u het pand 24uur per dag ventileert, ter voorkoming van het ophopen van schadelijke stoffen. Dit hoeft niet heel uitgebreid, het openen van ventilatieroosters of valraampjes is al voldoende. Was de rioollucht het gevolg van een verkeerde windstand of een tijdelijke stijging van grondwater? Dan zal het ventileren de oplossing vormen. Blijft de stank hangen? Schakel dan een ontstoppingsbedrijf in. Met behulp van geuronderzoek meet men of er schadelijke stoffen in de lucht hangen, en de specialisten zullen onderzoeken waar de stank vandaan komt.

Vaatwasser verstopt, wat nu?

Een verstopte vaatwasser is zeer vervelend, maar u hoeft hiervoor niet direct een erkend monteur uit Amstelveen in te schakelen. Er is een aantal zaken die u eerst zelf kunt proberen, voordat u een rioleringsbedrijf inzet. Het grootste probleem met de vaatwasser is dat er water in blijft staan. Hieraan kunnen meerdere zaken ten grondslag liggen.

De experts van onze rioolservice hebben voor u een aantal van de mogelijke aanleidingen voor u op een rijtje gezet, zodat u zelf kan proberen de vaatwasser te ontstoppen.

  • Een verstopte filter. Deze vindt u onderin de vaatwasser. Haal de filters eruit, en maak ze schoon met heet water.
  • Een dichtgeslibde of gedeukte afvoerslang. Schroef de afvoerslang los, en spoel deze door. Zorg ervoor dat de slang ook recht ligt, zonder knikken of deuken.
  • Een verstopte gootsteenafvoer. Dit is alleen belangrijk als uw vaatwasser aan het leidingsstelsel van de gootsteen is gekoppeld. Ontstop de gootsteen en dit zal ook de vaatwasserproblemen oplossen.

Vindt u geen oplossing, of loopt er water langs de deur van de machine? Dan is het beter om de medewerkers van een rioolservice in te zetten. Op deze manier weet u zeker dat de vaatwasser snel weer in optimale staat verkeert, en voorkomt u dat u last krijgt van diverse vochtproblemen zoals houtrot, schimmel of vochtplekken.

riool ontstoppen

Rioolvliegjes, waar komen ze vandaan?

Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over rioolvliegjes. Rioolvliegjes, ook wel motmuggen of latrinevliegjes genoemd, zijn kleine motachtige insecten die zich voeden met de bacteriën en schimmels die in het rioolslib zitten. U herkent ze aan de lichtgrijze kleur en de vele haartjes op de rug en vleugels. Omdat de rioolvliegjes zich razendsnel kunnen voortplanten (de vrouwtjes leggen wel 200 eitjes per dag), en zich tevens kunnen voeden met het water uit plantenbakken of het vocht in uw tandenborstel, krijgt u ze niet zomaar weer weg.

Waar komen de latrinevliegjes vandaan?

Zoals gezegd voeden de latrinevliegjes zich met rioolslib. Dit rioolslib ontstaat door een verzakking van de riolering of een open verbinding tussen een verontreinigd riool en de woonruimte. Daarnaast is ook een lekkage een mogelijke bron voor het ontwikkelen van rioolslib. Is er door een breuk slib terechtgekomen in uw kruipruimte? Dan is het een optie voor het rioleringsbedrijf om dit met een zuigwagen te verwijderen en een laag nieuw isolatiemateriaal aan te brengen. De eitjes zullen dan niet meer uitkomen, en de rioolvliegjes verwijderen daarna rustig in een aantal dagen. Mocht dit niet gebeuren, dan is het een mogelijkheid dat er nog meer slib in huis aanwezig is, of dat er zwaardere bestrijdingsmiddelen ingezet moeten worden.

Andere diensten

Naast het ontstoppen van menig geblokkeerd riool in Amstelveen, kunt u bij een ontstoppingsdienst terecht voor vele andere werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een camera-inspectie. Hierbij wordt de riolering nagekeken op scheuren en lekkages met behulp van een infraroodcamera. Ook kunt u bij menig rioleringsbedrijf terecht voor het oplossen van stankoverlast of het uitzoeken van de precieze scheiding tussen uw riool, en de gemeentelijke riolering.

Direct contact: 088 444 7643

Hebt u behoefte aan direct contact met een erkend rioleringsbedrijf in Amstelveen voor het voorkomen of het ontstoppen van een verstopt riool? Bij 247 Rioolbedrijf verbinden wij u rechtstreeks met een vakman uit uw regio. Bel vandaag nog met 088 444 7643 en er kan vandaag nog iemand bij u op de stoep staan. Wij garanderen dat al onze vakmannen ruime ervaring hebben binnen het vakgebied, en elke klus snel en adequaat tegen aantrekkelijke kosten zullen uitvoeren. Wij helpen u graag verder!

Riolering ontstoppen Amstelveen