247 Riooldienst Hoofddorp
247 Rioolservice Hoofddorp

Rioleringsbedrijf Hoofddorp

Door het veelvuldig gebruik van het riool, komt het gemiddeld eens in de tien jaar voor dat men hiervan overlast ondervindt. De overlast kan bestaan uit een terugkerende stank, een verstopping van de afvoer of gootsteen, of een lekkage van één van de rioleringsbuizen. Wat het probleem met uw riolering ook is, het is van belang om bij klachten zo spoedig mogelijk een erkend rioleringsbedrijf uit Hoofddorp in te schakelen. Omdat wij begrijpen dat u snel en vakkundig geholpen wilt worden, hebben we een24uurs spoeddienst in het leven geroepen. Dit betekent dat onze professionals u altijd binnen korte tijd kunnen helpen met rioolreiniging, rioolinspectie en het ontstoppen van het riool. Wilt u weten hoe u zelf een verstopping kunt verhelpen? Of hebt u een vraag over onze rioolservice? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 088 444 7643. Wij zijn u graag van dienst!

Technieken om uw riool te ontstoppen

Het meest voorkomende probleem waar wij onze klanten uit Hoofddorp mee moeten helpen, is het ontstoppen van het riool. Een riolering kan op verschillende manieren verstopt raken. In de meeste gevallen is dit doordat men teveel etensresten, haarresten of toiletpapier heeft weggespoeld. Het kan echter ook voorkomen dat door veroudering een beschadiging aan de riolering ontstaat, die vervolgens zorgt voor een verstopping. De specialisten van een rioleringsbedrijf kunnen met behulp van rioolinspectie de exacte oorzaak van de verstopping achterhalen en het riool vervolgens ontstoppen met behulp van geavanceerde technieken en materialen. Hebt u last van een verstopt riool? Stel u dan snel in verbinding met onze rioolservice. Wij zullen binnen korte tijd bij u in Hoofddorp op de stoep staan om de riolering te ontstoppen. Wij helpen u met alle plezier verder.

Contact met 247 RiooldienstAfvoer verstopt? Probeer huis- tuin- en keukenmiddeltjes

Als een afvoer verstopt raakt, dan zijn er vele huis- tuin- en keukenmiddeltjes die u zelf kunt toepassen om de leidingen te ontstoppen, voordat u contact hoeft op te nemen met een erkend rioleringsbedrijf uit de buurt. In het onderstaande rijtje vindt u een aantal voorbeelden van methoden die u zou kunnen uitproberen.

  • Soda en azijn mengsel. Met dit mengsel zijn vele soorten verstoppingen op te lossen. Spoel de soda door met het azijn of combineer dit meteen liter warm water, en uw gootsteen of afvoer werkt snel weer optimaal.
  • Koffiedik. Koffiedik is teven een praktisch middel om een verstopping van de gootsteen te verhelpen. Gebruik minimaal een liter warm water om het koffiedik door te spoelen.
  • Chemische ontstopper. Dit wordt met name gebruikt voor het ontstoppen van een toilet of douche. Hoewel een chemische ontstopper effectief is, heeft dit wel een slechte invloed op het milieu.
  • Sifon schoonmaken. De zwanehals is het gebogen gedeelte in afvoerbuizen. Hier blijven vaak eten- en vetresten kleven. Maak deze schoon voor een goede doorloop van de wasbak.

Hebben de bovenstaande methoden geen effect? Lees dan dit artikel een door of vraag de specialisten van onze rioolservice in Hoofddorp om hulp. Zij zorgen er met behulp van geavanceerde technieken voor dat uw riolering snel weer naar behoren werkt.

Een verstopte wc ontstoppen

verstopt toilet Hoofddorp
Een verstopt toilet wordt in meer dan zeventig procent van de gevallen veroorzaakt door het doorspoelen van overmatig veel toiletpapier. Dit is gelukkig gemakkelijk zelf op te lossen met behulp van een standaard wc ontstopper, of het gebruik van waterdruk. Is uw wc verstopping dusdanig dat u deze zelf niet kan ontstoppen? Stel u dan in verbinding met een rioleringsbedrijf uit Hoofddorp via onze rioolservice. Professionals kunnen diverse methoden op het gebied van rioolinspectie toepassen om zo te achterhalen wat de exacte oorzaak is, en hoe deze het beste verholpen kan worden. Dankzij onze hulp bij rioolreiniging werkt uw sanitair snel weer optimaal. Wij zijn u graag van dienst!

Gootsteen verstopt? Handige tips!

verstopte Gootsteen Hoofddorp
Zoals hierboven al aangegeven zijn er diverse huis- tuin- en keukenmiddeltjes geschikt voor het oplossen van een verstopping in de gootsteen. De meest succesvolle methode is het reinigen van de sifon. Onze experts in Hoofddorp adviseren om de sifon in zijn geheel schoon te maken met een sopje allesreiniger, en vervolgens het vuil weg te borstelen. Verder stellen zij dat het zeer belangrijk is om de volledige zwanehals weer in elkaar te zetten om zo een lekkage te voorkomen. Is de sifon niet goed schoon te krijgen? Overweeg dan om een nieuwe te (laten) installeren. Hiermee zal u problemen in de toekomst voor zijn. Wij adviseren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Doucheputje verstopt

rioleringsbedrijf Hoofddorp
Wanneer wij van onze klanten uit Hoofddorp een klacht krijgen over een verstopt doucheputje, dan spreken zij over het algemeen over een verstopping van de afvoer van de douche. Een geblokkeerd doucheputje is namelijk gemakkelijk te ontstoppen met behulp van wat soda en azijn, of een standaard plopper. Problemen met de afvoer van de douche zijn lastiger te verhelpen. Het is zeer waarschijnlijk dat één van de experts van ons rioleringsbedrijf hiervoor langs moeten komen om met een ontstoppingsveer of ander geavanceerde techniek de leidingen te ontstoppen. Wilt u weten welke kosten aan een dergelijke klus zitten verbonden? Bel dan naar 088 444 7643.

Riool ontstoppen doe het zelf

riolering ontstoppen
Het ontstoppen van een riool is een klus die u zelf kunt uitvoeren. Het is daarbij wel van belang dat u zorgt dat u gebruik maakt van een veilige techniek, en weet waar u aan begint. Wanneer bijvoorbeeld de riolering sterk verouderd is, kan het gebeuren dat u tijdens het ontstoppen een scheur in de buizen veroorzaakt, die leidt tot grotere problemen. Weet u niet zeker wat u moet doen, of waar het probleem zich bevindt? Laat onze professionals dan hun werkzaamheden op het gebied van rioolreiniging en riooldetectie toepassen. Uw riool is snel weer in optimale staat tegen aantrekkelijke prijzen. Meer weten? Vul het contactformulier in of bel ons op 088 444 7643. Wij helpen u met alle plezier!

Direct contact met een rioleringsbedrijf uit Hoofddorp?

Bel de 24/7riooldienst voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact 24/7 riooldienstcontact rioolspecialist Hoofddorp
direct contact rioleringsbedrijf Hoofddorp

Zelf de verstopte wasbak ontstoppen

riool verstopt Hoofddorp
Wanneer de wasbak verstopt raakt, dan zijn hiervoor diverse oorzaken aan te wijzen. Een verstopte wasbak zal vaak het gevolg zijn van een dichtgeslibde sifon, maar de verstopping kan zich ook dieper in de leiding bevinden. Heeft het reinigen van de makkelijk bereikbare delen van de leiding geen effect? En heeft ook het doorspoelen van chemische ontstopper geen resultaat geboekt? Raadpleeg dan onze rioolservice. De medewerkers van ons rioleringsbedrijf in Hoofddorp adviseren u vakkundig over de diverse mogelijkheden, en komen desgewenst naar u toe om de wasbak te ontstoppen. Vraag via het contactformulier naar de kosten en voorwaarden voor het ontstoppen.

Rioolinspectie: controle van het riool

afvoer verstopt Hoofddorp
Hoewel het ontstoppen van leidingen de meest voorkomende klus is voor een rioleringsbedrijf, zijn er diverse andere taken die erkende rioleringsspecialisten voor u kunnen afhandelen. Eén daarvan is de rioolinspectie. Bij een rioolinspectie zullen onze professionals uit Hoofddorp met een kleine camera het gehele riool van binnen bekijken. Hierbij letten zij op beschadigingen, verstoppingen, slijtage en de kans op lekkage. Wordt er tijdens de rioolinspectie een probleem gedetecteerd? Dan zorgen wij met behulp van een rioolreiniging of reparatie er direct voor dat de rioleringsbuizen snel weer op de juiste wijze werken. Ook bij uw pand kunnen wij een rioolinspectie toepassen!

Rioolreiniging: preventief bezig

riolering reinigen Hoofddorp
Naast een rioolinspectie, is er ook stankdetectie en rioolreiniging mogelijk. In dit laatste geval wordt het gehele rioolstelsel schoon gemaakt, waardoor een mogelijke verstopping voorkomen wordt. Daarnaast zorgt een rioolreiniging ervoor dat de kans op stankoverlast vermindert. Hebt u regelmatig last van een rioollucht in huis? Dit kan onder andere veroorzaakt worden door een lekkage van het riool, of doordat de ontluchtingspijp geblokkeerd wordt. Onze specialisten uit Hoofddorp kijken graag samen met u naar een mogelijke oplossing, zoals stankdetectie, rioolinspectie of rioolreiniging. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden of bel naar 088 444 7643.

Rioolservice, snel ter plekke!

rioleringsservice Hoofddorp
Wanneer u contact opneemt met onze rioolservice via het contactformulier of 088 444 7643 dan wordt u altijd direct geholpen door een erkend vakman op het gebied van de rioleringswerken. De medewerkers van elk rioleringsbedrijf dat zich bij ons heeft aangesloten hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zijn uitstekend gediplomeerd. Bij onze rioolservice in Hoofddorp staan bovendien de wensen en tevredenheid van de klant hoog in het vaandel. Hebt u een suggestie over de verbetering van onze service in het riool-ontstopping of rioolreiniging? Geef deze dan aan ons door. Zo kunnen wij onze dienstverlening aan u steeds verder verbeteren.

Het riool inspecteren met een camera

Hebt u meerdere keren per jaar last van een verstopte riolering? Weet u niet wat hiervan de oorzaak is of waar deze zich bevindt? Of wilt u problemen voorkomen en daarom de staat van uw riool achterhalen? Dan is het wellicht een goed idee om de hulp van een rioleringsbedrijf uit Hoofddorp in te schakelen. Door middel van een camera inspectie nemen zij een kijkje in uw riool. Dankzij de camera inspectie krijgt u een duidelijk beeld van eventuele verstoppingen en de staat van uw riool. Er zit een zender aan de camera gekoppeld. Deze staat in contact met de ontvanger boven de grond. Hierdoor is de exacte plaats van een probleem duidelijk aan te geven. Zo kunt het probleem gericht oplossen waardoor u onnodig hak- en breekwerk voorkomt en tijd en geld bespaart.

Heeft u herhaaldelijk last van een verstopte afvoer?

Vaak blijkt dat problemen worden veroorzaakt door wortels van bomen of een grote verstopping. De rioolservice kan dit direct voor u oplossen. Bel vandaag nog: 088 444 7643!

rioolcameracontact rioleringsbedrijf Hoofddorp

Rioollucht in huis verhelpen

rioollucht HoofddorpEen vieze rioollucht in huis is allesbehalve fijn. Het is dan ook erg begrijpelijk dat u dit zo spoedig mogelijk laat oplossen. De oorzaak van de stank kan bij de ontluchting van de riolering liggen. Komt er bijvoorbeeld een vieze rioollucht uit het afvoerputje van uw keuken of douche tijdens een regenbui? Dan is uw ontluchtingskoker waarschijnlijk niet in orde. Omdat lucht in de riolering niet via de ontluchtingskoker kan ontsnappen, baant het zich een weg naar buiten via de afvoerputjes in uw woning. Het is daarnaast een mogelijkheid dat er scheuren in de riolering zitten waardoor de stank naar buiten komt of dat u problemen hebt met het stankslot.

De oorzaak opsporen en oplossen

Hebt u last van een bubbelend geluid en een rioollucht tijdens regenbuien? Een rioleringsbedrijf kan de ontluchting van de riolering controleren en indien nodig in orde maken. U kunt eventueel zelf een ontlastpunt of bladvanger bij de regenpijp plaatsen. Hiermee voorkomt u wateroverlast tijdens hevige regenval. Vermoedt u dat een lek in het riool de oorzaak is? Een rioleringsbedrijf uit Hoofddorp kan de oorzaak opsporen met behulp van rookdetectie. Met een rookgenerator wordt via de afvoer rook het riool ingeperst. Als er een scheur in het riool zit dan komt op die plek de rook naar buiten. Op deze manier kan het rioleringsbedrijf de oorzaak van de rioollucht gericht verhelpen. Hebt u geen last van bubbelende afvoeren en zitten er ook geen scheuren in het riool? Wellicht werkt het stankslot, oftewel de sifon of zwanenhals niet goed meer. Als water verdampt dan kan de rioolstank alsnog hierdoor omhoog komen. Dit is veelal het geval als een afvoer weinig wordt gebruikt. U lost dit eenvoudig op door water in de afvoer te gieten.

Vaatwasser verstopt, wat nu?

Als uw vaatwasser een verstopte afvoer heeft, dan kan het spoelwater niet worden afgepompt. Uw vaat wordt hierdoor niet schoon. Om te ontstoppen moet u daarom eerst de filtereenheid verwijderen en overgebleven water wegscheppen. Controleer vervolgens in de gebruiksaanwijzing van uw vaatwasser hoe u de afvoerpomp moet onthullen. Is het gelukt? Dan maakt u de afvoerpomp schoon. Het komt nog wel eens voor dat hier stukjes glas of afval in zitten. Als de afvoerpomp weer goed kan bewegen dan is deze ontstopt. Voordat u de pompdeksel en het filter weer in de vaatwasser stopt is het raadzaam deze eerst even schoon te maken.

Verstoppingen in de afvoerslang

Het probleem kan zich ook in de afvoerslang bevinden. Hebt u een ingebouwde vaatwasser? Dan is het erg moeilijk om de afvoerslang te bereiken. Om het probleem op te lossen is het daarom verstandig om een vakman uit Hoofddorp in te schakelen. Als u een losse afwasmachine hebt dan kunt u het probleem zelf proberen op te lossen.

  • Koppel daarvoor de slang die de machine met de waterafvoer verbindt los.
  • Vervolgens kunt u proberen de blokkade los te maken met behulp van een stuk ijzerdraad.
  • Blijft de blokkade zitten? Dan is het wellicht mogelijk om deze te verhelpen door hier 1 eetlepel soda en 2 eetlepels azijn in te doen.

Verstoppingen voorkomen

Een verstopte vaatwasser voorkomen is beter dan genezen. Spoel daarom altijd de vaat af voordat u dit in de machine doet. Etensresten kunnen namelijk verstoppingen veroorzaken. Daarnaast is regelmatig uw vaatwasser schoonmaken erg belangrijk. Maak de verschillende onderdelen, zoals de sproeiarmen en het pompdeksel, een aantal keer per jaar schoon met water en indien nodig een reinigingsmiddel. Vuil in de sproeiarmen maakt u eventueel schoon met een tandenstoker. Om kalkaanslag te voorkomen kunt u maandelijks een reinigingsbeurt met machinereiniger uitvoeren.

rioolinspectie Hoofddorp

Rioolvliegjes, waar komen ze vandaan?

Rioolvliegjes hebben vele verschillende benamingen. Ze staan ook bekend als motmuggen, drekvliegjes en aalputmotjes. U herkent ze aan de grijs/zilveren kleur en de behaarde vleugels welke groter zijn dan het lijfje. Rioolvliegjes komen in huis veelal voor boven het afvoerputje van de douche, rond de gootsteen in de keuken en bij de afvoer van het bad. De beestjes komen te voorschijn bij breuken of verstoppingen in het riool of in kruipruimtes. Als u problemen in het riool hebt dan is het mogelijk dat vies water de kruipruimte in gaat lekken. Hierdoor ontstaat slib, waarin veel bacteriën en schimmels zitten waar de rioolvliegjes zich mee voeden.

De ideale broedplaats

Hierdoor ontstaat slib, waarin veel bacteriën en schimmels zitten waar de rioolvliegjes zich mee voeden. Daarnaast kan het vrouwtje dagelijks tot wel 200 eitjes leggen. Ook de larven voeden zich met dit slib waardoor ze snel volwassen rioolvliegjes worden. Rioolvliegjes broeden het liefst op verstopte of niet gebruikte putjes en afvoeren. Daarnaast komen ze veel voor in afvoergoten, afvalwater, onder bloembakken en in regenpijpen en -tonnen.

Rioolvliegjes voorkomen en bestrijden

Motmuggen bevinden zich op onhygiënische plekken waar algen en schimmels groeien. De vliegjes nemen die bacteriën mee uw woning in Hoofddorp in. Deze bacteriën zijn veelal schadelijk voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om de rioolvliegjes te voorkomen en spoedig te bestrijden. U voorkomt motmuggen door een waterslot in de zwanenhals aan te brengen. Hierdoor is het voor de vliegjes lastig om via de leidingen uw woning binnen te komen. Sluit open leidingen af en maak kapotte leidingen. Verwijder periodiek schimmels en algen en spoel alle afvoerputjes in ieder geval twee maal per week door om stilstaand water te voorkomen. Vervang slib in kruipruimtes daarnaast door schoon zand. Zelf motmuggen bestrijden is erg lastig. Als u met een insecticide spray aan de slag gaat dan stelt u het probleem alleen uit omdat hiermee de eitjes en larven niet doodgaan. U kunt daarom het beste een professionele bestrijder inhuren. Zij bestrijden zowel de motmuggen als de larven zodat u niet opnieuw last hebt van de insecten.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

Naast het ontstoppen van de riolering en het inspecteren van de buizen op een eventuele verstopping helpen wij u, zoals gezegd, graag bij vele andere werkzaamheden. Hebt u behoefte aan een overzicht van onze riool diensten? Vraag deze dan op via het contactformulier.

Direct contact: 088 444 7643

Bent u op zoek naar een erkend rioleringsbedrijf in Hoofddorp, waarvan de medewerkers u kunnen helpen bij het opsporen van een verstopping, het verhelpen van een lekkage, of het inspecteren van het riool? Dan bent u bij onze rioolservice aan het juiste adres. Wij werken samen met diverse specialisten op het gebied van de rioleringswerken die u allen snel en vakkundig van dienst kunnen zijn. Het maakt niet uit wat voor soort riool zich onder uw woning bevindt, wij zorgen ervoor dat deze snel weer optimaal werkt. Wilt u dat wij helpen bij het aanleggen van een nieuwe riolering? Bel hiervoor naar 088 444 7643, en wij komen graag bij u thuis langs om te kijken naar het riool.

Rioolstank Hoofddorp