247 Riooldienst Hoorn
Rioolservice Hoorn

Rioleringsbedrijf Hoorn

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat elk Nederlands huishouden gemiddeld eens in de tien jaar te maken krijgt met een verstopt riool, stankoverlast of een lekkage van één van de rioleringsbuizen. Wat het probleem met de riolering ook is, het is zaak om hiervoor zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een erkend rioleringsbedrijf. De medewerkers van een rioleringsbedrijf kunnen u helpen met het ontstoppen van het riool, of voeren een rioolreiniging of rioolinspectie voor u uit. Bent u op zoek naar een rioleringsspecialist uit Hoorn, die uw afvoer kan ontstoppen? Dan bent u bij onze rioolservice aan het juiste adres. Onze specialisten hebben een allround ervaring met de rioleringswerken, en maken gebruik van geavanceerde technieken voor het verhelpen van een verstopping. Vul het contactformulier in voor meer informatie of een prijsindicatie, of bel naar 088 444 7643 voor direct contact. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Oorzaken van een verstopt riool

Een verstopping in de riolering is een zeer vervelend probleem, die wanneer deze niet snel verholpen wordt, meerdere nadelige gevolgen kan hebben. Zo kan een verstopt riool leiden tot stankoverlast en tot een beschadiging van de buizen. Het riool is verbonden aan diverse leidingen in huis, zoals het toilet en de douche. De oorzaak voor de verstopping kan in deze leidingen zitten, of de riolering zelf. Zo leidt het doorspoelen van zeep, haren of etensresten onder andere tot een verstopt riool. Daarnaast kan ook de riolering verouderd zijn. Als dit het geval is, dan zal er bij het ontstoppen rekening moeten worden gehouden met een mogelijke beschadiging van de rioolbuizen. Wat de oorzaak ook is, de medewerkers van ons rioleringsbedrijf uit Hoorn ontstoppen uw riolering snel en vakkundig met behulp van speciale ontstoppingswagens.

Contact met 247 RiooldienstZelf een verstopte afvoer verhelpen

Een verstopte afvoer kan het gevolg zijn van vele oorzaken. Hoewel het natuurlijk mogelijk is om bij een verstopping direct contact op te nemen met een rioolservice uit Hoorn is het zeker ook een optie om eerst zelf te proberen een verstopt riool of geblokkeerde afvoer te ontstoppen. Een verstopping in de afvoer verhelpen kan met behulp van verschillende methoden, afhankelijk van waar de afvoer aan verbonden is. Gaat het om een probleem met de gootsteen? Probeer dan de volgende technieken:

  • Het schoonmaken van de sifon. In dit kromme deel van de afvoerbuis hopen zich regelmatig vet- en etensresten op.
  • Soda en azijn. Door een mengsel van deze producten door het gootsteenputje te gooien worden heel wat verstoppingsproblemen opgelost.
  • Koffiedik. Ook koffiedik heeft een ontstoppend effect. Spoel het koffiedik door met een liter kokend water.
  • Chemische ontstopper. U kan het riool ook vrij maken met behulp van chemische ontstopper. Dit heeft wel schadelijke gevolgen voor het milieu.

Hebt u met behulp van diverse middelen al geprobeerd om het riool te ontstoppen, maar werkt niets? Schakel dan een erkend rioleringsbedrijf uit Hoorn in via ons contactformulier. Wij kunnen met behulp va neen rioolinspectie precies achterhalen waar de verstopping zich bevindt, en deze daarna spoedig voor u oplossen.

Wc verstopt? Los het snel op

tiolet verstopt Hoorn
Als uw toilet verstopt is geraakt, dan is dit hoogstwaarschijnlijk het gevolg van het doorspoelen van overmatig veel toiletpapier of zaken die niet door het toilet gespoeld hadden moeten worden. Wanneer dit de oorzaak is, dan kunt u met behulp van hoge waterdruk of een ontstoppingsveer de verstopping zelf oplossen. Ligt er een andere oorzaak aan een verstopt toilet ten grondslag, zoals een verouderde riolering? Laat dan via onze rioolservice professionals op het gebied van rioolinspectie en rioolreiniging bij u in Hoorn langskomen. Zij zullen voor u kunnen inschatten of het voldoende is om het toilet te ontstoppen, of dat een deel van het riool moet worden vervangen.

Gootsteen verstopping voorkomen

Gootsteen verstopping Hoorn
Zoals hierboven al aangegeven zijn er verschillende huis- tuin- en keukenmiddeltjes die u kunt toepassen om de gootsteen te ontstoppen. Het is echter veel beter om een verstopping te voorkomen. De specialisten van ons rioleringsbedrijf in Hoorn hebben daarom enkele tips voor u op een rijtje gezet. Zij adviseren ten eerste om altijd gebruik te maken van een gootsteenzeefje, zodat etensresten zich niet ophopen in de leidingen. Een tweede tip is om zo weinig mogelijk vetrestanten door te spoelen, dit hecht zich gemakkelijk aan de wanden van de afvoer. Tot slot adviseren zij om periodiek de sifon te reinigen.

Doucheputje verstopt? Bel ons!

Doucheputje ontstoppen Hoorn
Regelmatig worden wij door onze klanten uit Hoorn gebeld met de mededeling dat hun doucheputje verstopt is. Een verstopping van het doucheputje is echter gemakkelijk te verhelpen door haarresten weg te halen en hier een ontkalkingstablet in te gooien. Meldingen van verstopte doucheputjes gaan dan ook meestal over een geblokkeerde afvoerbuis in de douche. Wanneer het obstakel zich diep in de buis bevindt, dan is het toch aan te raden om via onze rioolservice (telefoonnummer 088 444 7643) een erkend specialist in te schakelen. Deze kan met behulp van een ontstoppingsveer het riool ontstoppen, opdat u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet.

Riool ontstoppen doe het zelf

zelf riolering ontstoppen Hoorn
De professionals van ons rioleringsbedrijf maken gebruik van geavanceerde technieken op het gebied van rioolreiniging en rioolinspectie. Het voordeel van deze technieken is dat er zo exact mogelijk kan worden gewerkt, met een gegarandeerd resultaat. Er zitten echter natuurlijk wel kosten aan deze rioolservice verbonden. Vaak adviseren wij daarom om eerst zelf met een huis- tuin- of keukenmiddel te proberen een riool te ontstoppen. Denk hierbij aan het gebruik van een standaard plopper, chemische ontstopper of een combinatie van soda en azijn. Als dergelijke methoden niet werken, kunt u altijd nog een professional uit Hoorn inschakelen via 088 444 7643 of ons contactformulier.

Direct contact met een rioleringsbedrijf uit Hoorn?

Bel de 24/7riooldienst voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact 24/7 riooldienstcontact rioolspecialist Hoorn
direct contact rioleringsbedrijf Hoorn

Wasbak verstopt? Reinig de sifon!

wasbak verstopt Hoorn
Een wasbak die niet meer goed doorloopt is zeer vervelend. Vaak wordt dit veroorzaakt door tandpastaresten en haarresten die niet goed doorgespoeld zijn. Voor het ontstoppen van de wasbak is er één methode die in 75 procent van de gevallen effectief blijkt. Dat is het schoonmaken van de sifon (zwanehals). Voor het reinigen van de sifon hoeft u deze enkel los te schroeven en vervolgens in een sopje met allesreiniger te laten weken. Borstel daarna de resten los, en schroef de buis weer in elkaar. Het is hierbij belangrijk om alle onderdelen exact terug te plaatsen, om lekkage te voorkomen.

Rioolinspectie: controle van het riool

rioolinspectie Hoorn
Hoewel de specialisten van ons rioleringsbedrijf in Hoorn het meeste worden ingezet voor het ontstoppen van de riolering, kunnen zij tevens verschillende andere werkzaamheden voor u uitvoeren. Eén daarvan is het controleren van het riool op beschadiging, blokkeringen en slijtage. Dit staat ook wel bekend onder de term rioolinspectie. Bij een rioolinspectie maken wij gebruik van een kleine camera die we door het rioolstelsel leiden. Als we bij de controle een probleem ontdekken, dan is het vervolgens gemakkelijk om deze op te lossen, doordat wij exact weten waar in het riool het probleem zich bevindt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Rioolreiniging: preventief bezig

riool reiniging Hoorn
Het ontstoppen van een riool is een vervelende klus, die aardig wat kosten met zich meebrengt. Om te voorkomen dat u deze klus moet laten uitvoeren, is het ook een optie om preventief de riolering te laten reinigen. Bij een rioolreiniging zorgen wij ervoor dat de hele riolering schoon wordt gespoeld. Dankzij een rioolreiniging voorkomt u dan ook dat er stankoverlast ontstaat, of dat er een lekkage optreedt door een verstopping. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een rioolreiniging, of wilt u weten welke kosten er voor u aan verbonden zijn? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 088 444 7643.

Rioolservice, snel ter plekke

rioolspecialist Hoorn
Wanneer u op zoek bent naar een erkend rioolspecialist uit Hoorn, dan bent u bij onze rioolservice aan het juiste adres. Wij bieden een 24uurs service, wat betekent dat er altijd een professional van een rioleringsbedrijf uit de regio binnen korte tijd bij u op de stoep kan staan. Wij garanderen dat u via onze rioolservice altijd snel en vakkundig geholpen wordt door een specialist met ruime ervaring en uitstekende diploma’s. Wilt u meer weten over de werkwijze van onze rioolservice? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen, of te bellen naar 088 444 7643. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Het riool inspecteren met een camera

Het riool is niet iets wat u zomaar even opent. Wilt u weten wat de staat van uw riool is? Of hebt u een probleem en wilt u de exacte locatie hiervan bepalen? Dan kunt u het riool laten inspecteren met een camera. Als u het riool wilt inspecteren dan schakelt u een rioleringsbedrijf uit Hoorn in. Deze brengt een waterdichte camera aan in het riool. De camera gaat op zoek naar vet- en/of zeepresten en breuken of scheuren door bijvoorbeeld de aan- of ingroei van boomwortels. De camera’s hebben een sensor zodat de plek van het probleem bovengronds opgespoord kan worden. Dit is een groot voordeel van camera inspectie. Omdat de exacte locatie van het probleem zichtbaar is, voorkomt u onnodig breek- en hakwerk.

Is er een duidelijke breuk of scheur aanwezig?

Dan is renoveren van het riool beter dan ontstoppen. De kans is namelijk aanwezig dat het riool verder beschadigd raakt of dat u na zo’n 3 maanden weer dezelfde problemen hebt.

rioolcamera Hoorncontact rioleringsbedrijf Hoorn

Rioollucht in huis verhelpen

Een rioollucht in uw woning in Hoorn is erg vervelend. Hebt u last van stank? Dan hebt u waarschijnlijk problemen met de riolering. Een rioollucht kan resulteren in gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en misselijkheid. Het is daarom verstandig om spoedig te achterhalen waar de rioollucht vandaan komt. Komt de rioollucht uit de badkamer? Dan ligt het probleem wellicht bij de afvoer van het bad, de douche of de wastafel. Om dit op te lossen draait u de sifon open en maakt u deze schoon. Gebruik hiervoor eventueel een ontstoppingsveer of een plopper. Probeer chemische middelen te vermijden, deze kunnen leidingen aantasten. Lukt het ontstoppen niet? Dan kunt u een rioleringsbedrijf of loodgieter uit Hoorn inschakelen.

Hangt de rioollucht in uw hele huis?

Als de rioollucht door uw hele huis hangt dan ligt het probleem waarschijnlijk bij de ontluchting van de kelder, kruipruimte of wc. Een andere oorzaak is wellicht dat de riolering onder uw woning lekt, niet goed ontlucht of dat hier een verstopping is. Als u een verstopping vermoedt dan is het verstandig om te controleren of uw buren hier ook last van hebben. Zo ja, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Als alleen u last hebt van rioollucht door een verstopping in de riolering dan kunt u het beste een rioleringsbedrijf uit Hoorn inschakelen. Ook bij een lekkage of slechte ontluchting is het verstandig om een rioleringsbedrijf in te schakelen.

Vaatwasser verstopt, wat nu?

Verstoppingen in de vaatwasser worden veelal veroorzaakt door kalkaanslag en etensresten. Het is daarom erg belangrijk om uw afwas goed af te spoelen voordat u deze in de vaatwasser doet. Vergeet de machine ook niet regelmatig te ontkalken. Heeft uw vaatwasser al last van verstoppingen? Ontstoppen en schoonmaken doet u eenvoudig zelf. Het is allereerst belangrijk dat u de afvoerpomp schoonmaakt. Verwijder daarom de filtereenheid en schep vervolgens resterend water weg. Haal de afvoerpomp tevoorschijn en controleer deze op vuil en objecten die hier niet in horen, zoals glas. De pomp is ontstopt als deze vrij kan bewegen. Spoel de filtereenheid en het pompdeksel goed schoon voordat u deze terug plaatst.

De afvoerslang controleren

Het is daarnaast mogelijk dat het probleem zich in de afvoerslang bevindt. Hebt u een losse vaatwasser? Controleer dan welke slang de machine met de waterafvoer verbindt. Koppel deze los en prik erin met een lang stuk ijzerdraad. Zo kunt u de blokkade los wrikken en vervolgens controleren of er geen knikken in de slang zitten. Als dit niet lukt dan kunt u proberen de afvoerslang te ontstoppen door hier 1 eetlepel soda en 2 eetlepels azijn in te doen. Is het probleem niet opgelost of hebt u een inbouw vaatwasser? Neem dan contact op met een vakman via 088 444 7643.

vaatwasser ontstoppen Hoorn

Rioolvliegjes, waar komen ze vandaan?

Rioolvliegjes staan ook wel bekend als latrinevliegjes of motmuggen. Deze motachtige vliegjes hebben een zilveren of grijze kleur. Ze hebben bovendien een driehoekige vorm en afmetingen tussen de 3 tot 5 millimeter. Een rioolvliegje heeft behaarde vleugels welke groter zijn dan het lichaam. Motmuggen bevinden zich in grote rioleringen maar ook in afvoerbuizen van bijvoorbeeld uw gootsteen of badkamer. Een vrouwelijk rioolvliegje kan, vooral in de zomer, dagelijks tot wel 200 eitjes leggen. De vliegjes kunnen bovendien veel schadelijke bacteriën naar uw woning in Hoorn meenemen. U begrijpt dat u rioolvliegjes daarom zo spoedig mogelijk moet bestrijden als u deze in uw huis ziet.

Waar ontstaan rioolvliegjes?

Rioolvliegjes komen veelal tevoorschijn wanneer u breuken of verstoppingen in de riolering hebt. Door deze problemen komt er smerig water in de kruipruimte terecht. Dit smerige water wordt slib en hierin leggen motmuggen eitjes. Het slib is een goede organische voedingsbodem, de rioolvliegjes voeden zich met bacteriën en schimmels uit rioolslib. Pasgeboren larven ontpoppen zich daarom snel tot motmuggen. De beestjes broeden of verblijven ook graag in regentonnen, regenpijpen, afvoergoten, in afvalwater en onder bloembakken. Een verstopte of niet gebruikte afvoer of putje is een favoriete broedplaats.

Rioolvliegjes voorkomen en bestrijden

Het is verstandig om latrinevliegjes zoveel mogelijk te voorkomen. Repareer daarom altijd kapotte rioolleidingen. Vervang vervuild zand in kruipruimtes door schoon zand. Breng een waterslot aan in de zwanenhals en sluit open leidingen. Spoel afvoerputjes in ieder geval twee maal per week door, zo voorkomt u dat eitjes in stilstaand water uitkomen. Verwijder daarnaast algen en schimmels uit afvoerputjes. Is het kwaad al geschied? Rondvliegende latrinevliegjes kunt u met een insecticide spray aanpakken. U pakt echter niet de larven in broedplaatsen aan waardoor u na een aantal weken weer last hebt van de vliegjes. Om de motmuggen helemaal te bestrijden is het daarom verstandig om een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf uit Hoorn in te schakelen. Deze inspecteert en reinigt het riool, verwijdert rioolslib en brengt een schone laag zand aan. Indien nodig worden bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Wat kunnen wij voor u doen?

Zoals gezegd zijn er naast het ontstoppen van de riolering vele andere taken die wij voor u kunnen uitvoeren. Dit zijn onder andere een rioolreiniging en rioolinspectie, maar ook lekdetectie en stankdetectie vallen onder onze specialismen. Hebt u regelmatig last van een rioollucht in huis? Dan kunnen wij uitkomst bieden. Samen met u kijken we naar mogelijke oorzaken, en zorgen daarna voor een passende oplossing. Via het contactformulier kunt u een volledig overzicht van onze diensten en bijbehorende prijzen opvragen.

Direct contact: 088 444 7643

Bent u op zoek naar een erkend rioleringsbedrijf bij u in de buurt? Hebt u een vraag over het verhelpen van stankoverlast? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het ontstoppen van het riool? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze professionals via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat uw vragen spoedig beantwoord worden. Liever een rechtstreekse verbinding? Bel dan naar 088 444 7643. Een expert staat u met alle plezier te woord.