rioleringsbedrijf Maarssen
Rioolservice Maarssen

Rioleringsbedrijf Maarssen

Het is onaangenaam als uw riolering verstopt is. Een vieze lucht gepaard met eventuele wateroverlast kan het gevolg zijn van een verstopping van uw riool. U kunt natuurlijk proberen zelf de blokkade in de gootsteen of afvoer te ontstoppen. Als u dit niet lukt kan u ons inschakelen op telefoonnummer: 088 444 7645. Wij hebben een groot netwerk van rioleringsbedrijven beschikbaar om voor u het probleem op te lossen. Wij bieden u een landelijke dekking en kunnen daarom in geval van spoed binnen 30 minuten bij u in Maarssen op de stoep staan om het riool te ontstoppen. Al onze medewerkers zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring. Ook als er geen spoedgeval is kan u ons inschakelen. Diensten die wij nog meer leveren zijn: het opsporen van de riolering, stankoverlast detecteren en verhelpen, het vernieuwen en repareren van de riolering en het reinigen van uw riool. Bent u benieuwt naar een prijsindicatie voor de kosten van deze diensten? Vul nu het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op!

Waarom een rioleringsbedrijf inschakelen?

Problemen met uw riool komen natuurlijk nooit gelegen. Uw verstopte riool kan veel oorzaken hebben. Een afvoerbuis kan verstopt raken of uw riolering verzakken. De meeste mensen denken niet na over het riool totdat er een verstopping ontstaat. Vieze luchtjes en wateroverlast kunnen de gevolgen vormen. Het is daarom ook belangrijk om spoedig een rioleringsdienst uit Maarssen in te schakelen om de het riool te ontstoppen of een rioolreiniging uit te voeren. Een rioleringsbedrijf kan met een camera inspectie uw riool bekijken. Zij bekijken dan voornamelijk de rioleringsbuizen tot de erf grens van uw woning. De kosten voor de camera inspectie zijn ongeveer: €125,- inclusief btw en voorrijkosten. Als er geen camera inspectie nodig zijn de kosten ongeveer: €80,-. Sommige mensen proberen zelf hun riolering te ontstoppen. Het is dan zaak om te weten waar de verstopping zit. Wanneer u dit weet kan u proberen met een ontstopper of een ontstoppingsmiddel het probleem op te lossen. Werkt dit niet? Haal dan een rioleringsexpert uit Maarssen erbij.

Contact met 247 RiooldienstWc verstopt? Los het snel op!

WC ontstoppen Maarssen
Het is erg hinderlijk als uw wc verstopt is. U kan de wc niet meer doorspoelen omdat anders de wc overloopt. Er zijn een paar tips die het proberen waard zijn voordat u een rioleringsbedrijf uit Maarssen inschakelt. Trek een rubberen handschoen aan en kijk of er iets is (speelgoed of iets anders) dat de blokkade van de wc veroorzaakt. Een iets makkelijkere methode is het gebruik van een ontstopper. U kunt de ontstopper op de wc-hals drukken en door langzaam op en neer te gaan creëert u een vacuüm effect. Door de zuigende kracht zal de kracht op de verstopping toenemen, totdat deze hopelijk wegspoelt. Als u dit ook niet lukt kunt u de expert van 247 Rioleringsdienst bellen op nummer 088 444 7645, wij staan 24/7 voor u klaar om uw wc te ontstoppen en u snel te helpen.

Gootsteen verstopt? 3 handige tips

Gootsteen ontstoppen Maarssen
Een probleem dat vaak in de keuken voorkomt is dat de gootsteen verstopt raakt. Veelal kunt u deze verstopping zelf ontstoppen door de sifon schoon en leeg te maken die onder de gootsteen zit. Als dit een gesloten systeem is, de sifon niet los kan of u niet zo handig bent kan een rioleringsbedrijf uit Maarssen u helpen. Om te voorkomen dat uw gootsteen vol raakt is het verstandig om een zeefje te gebruiken op de ingang van de afvoer. Hiermee voorkomt u dat de grotere etensresten in de afvoer komen en zo er een verstopping ontstaat. Gooi nooit jus en vet door de afvoer, want dit blijft in de afvoer zitten. Heeft u een verstopping en kunt u hem niet zelf ontstoppen? De riolering specialisten van 247rioleringsdienst staan voor u klaar!

Een verstopt doucheputje

Douche verstopt Maarssen
Is uw doucheputje verstopt? Dan kunt u dit eenvoudig zelf verhelpen door er een mengsel van (bak)soda en azijn door te gieten, of met een papiertje haar- en zeepresten te verwijderen. Wanneer onze klanten uit Maarssen echter klagen over een verstopt doucheputje, dan spreken zij in veel gevallen eigenlijk over een probleem met de afvoer van de douche. Een verstopping in de douche afvoer is lastiger op te lossen, maar is zeker mogelijk met onder meer hulp van chemische ontstopper of een standaard plopper. Hebben uw pogingen tot ontstoppen geen effect? Een professional van een rioleringsbedrijf uit Maarssen kan u direct helpen.

Riool ontstoppen doe het zelf

riolering ontstoppen Maarssen
Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat zij kunnen doen om zelf een verstopping van het riool op te lossen. Het antwoord op deze vraag is echter afhankelijk van welk deel van de riolering verstopt zit. Loopt de gootsteen niet meer goed door? Maak dan gebruik van koffiedik of cola om het probleem te verhelpen. Gaat het om de afvoer van een wasmachine? Probeer deze dan te ontkalken. Heeft het toilet een verstopping? Dan is het toepassen van waterdruk de meest succesvolle oplossing . Bieden de huis- tuin- en keukenmiddeltjes geen resultaat? Bel dan onze rioolservice via 088 444 7645.

Direct contact met een rioleringsbedrijf uit Maarssen?

Bel de 24/7riooldienst voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact 24/7 riooldienstcontact rioolspecialist Maarssen
direct contact rioleringsbedrijf Maarssen

Wasbak verstopt? Reinig de sifon

wasbak verstopping
Een verstopte of slecht doorlopende wasbak is meestal het gevolg van tandpasta- of haarresten die zich in de sifon ophopen. Los dit op door de sifon los te schroeven, de onderdelen in allesreiniger te laten weken, en vervolgens de achtergebleven weg te borstelen. Bij het schoonmaken van de sifon moet u goed denken om de afsluitringen wanneer u de zwanehals weer in elkaar schroeft. Als u deze niet plaatst krijgt u te maken met lekkage. Als het reinigen van de zwanehals niet afdoende werkt, dan bevindt de verstopping zich waarschijnlijk dieper in de afvoer. Een professional van een rioleringsbedrijf kan dit met een ontstoppingsveer oplossen.

Rioolinspectie: controle van het riool

rioolinspectie
De medewerkers van onze rioolservice in Maarssen kunnen vele taken voor u uitvoeren. Zo zijn zij u graag van dienst bij het ontstoppen van het riool, of het verhelpen van stankoverlast. Eén van de andere werkzaamheden van een rioolexpert is een rioolinspectie. Bij een rioolinspectie zullen onze professionals met een kleine rijdende camera de rioolbuizen inspecteren op slijtage of beschadigingen. Beide kunnen zorgen voor het ontstaan van een verstopping of een lekkage. Als u de beschadiging echter op tijd ontdekt, dan is het mogelijk deze te laten repareren om zo kosten voor het vervangen van de riolering op lange termijn te besparen.

Rioolreiniging: preventief bezig

rioolreiniging Maarssen
Naast rioolinspectie en stankinspectie is ook een rioolreiniging één van de diensten die wij bij ons rioleringsbedrijf in Maarssen aanbieden. Een rioolreiniging, het woord spreekt al voor zich, gaat om een reiniging van de gehele riolering. Door het riool regelmatig te reinigen worden verstoppingen voorkomen, en blijft ook de kans op stankoverlast beperkt. Wilt u weten wat de kosten worden voor een rioolreiniging van het riool bij u thuis? Of hebt u vragen over de methode en gereedschappen die wij hiervoor inzetten? Bel dan naar 088 444 7645 of vul het contactformulier in. Wij informeren u met alle plezier over onze werkwijze.

Rioolservice, snel ter plekke

247 riooldienst Maarssen
Wanneer u gebruik maakt van onze rioolservice dan bent u verzekerd van een aantal zaken. Zo garanderen wij dat u altijd geholpen wordt door een erkend vakman met ruime ervaring op het gebied van de rioleringswerken. Daarnaast verzekeren wij u dat wij gebruik maken van geavanceerde technieken, opdat er zo weinig mogelijk hak- en breekwerk moet worden toegepast bij het uitvoeren van onze klussen. Zo zorgen wij voor een beperking van de overlast en een verkorte klustijd. Bij onze rioolservice staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Bovendien staan uw wensen voorop!

Het riool inspecteren met een camera

Binnen de rioleringswerken wordt er ook steeds verder gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe technieken en het verbeteren van de rioolservice. Eén van de methoden die men steeds vaker inzet is de rioolinspectie met behulp van een camera. Hiervoor maakt men gebruik van een zogeheten rioolcamera. Deze camera monteert men op een lange flexibele buis, die men vervolgens bij een rioolaansluiting dicht aan de oppervlakte de riolering in brengt. Door middel van de camera-inspectie achterhaalt men eenvoudig waar het probleem in het riool is ontstaan, en wat men moet doen om de problematiek op te lossen. Zo ziet men bijvoorbeeld direct of boomwortels de buizen beschadigen, of dat er sprake is van een uitgedroogde of versleten koppelingsrand. Deze vorm van rioolinspectie is tevens preventief in te zetten om op tijd slijtage te herkennen.

Kosten camera-inspectie

De investering in een rioolinspectie is niet erg hoog, in de meeste gevallen valt de prijs voor het inzetten van een rioolcamera rond de €150,-. De prijzen die hierop volgen kunnen echter wel relatief hoog liggen. Bijvoorbeeld wanneer men erachter komt dat een deel van het rioolstelsel moet worden vervangen. Over het algemeen geldt echter dat de prijzen die u betaalt voor preventief onderhoud lager liggen dan wanneer men bijkomende vochtproblemen moet oplossen. Wilt u meer weten over de kosten voor onderhoud of inspectie bij u thuis? Aarzel dan niet om vrijblijvend een offerte aan te vragen via onze rioolservice. Liever direct contact? Bel ons op: 088 444 7645.

rioolcamerarioleringscamera Maarssen

Afvoer verstopt? Bel ons!

afvoer verstopping Maarssen
Er zijn een heleboel afvoersystemen in uw huis in Maarssen. Deze komen allemaal uit op de riolering. De riolering gaat over naar het gemeentelijke riool en op deze manier wordt al het hemelwater en rioolwater uit uw woning weggevoerd. Als er een afvoer verstopt is kan dit hinderlijke gevolgen hebben voor uw huishouden. Afhankelijk van waar de verstopping zit kan u proberen het zelf op te lossen. De meest afvoerverstoppingen zitten in de keuken. Door het losdraaien van de sifon en het schoonmaken van het afvoerputje kunt u de meeste verstoppingen zelf al ontstoppen. Komt u er niet uit schakel dan een professioneel rioolbedrijf uit Maarssen in. U bereikt ons via 088 444 7645 of het formulier, ongeacht het tijdstip van de dag.

Vaatwasser verstopt, wat nu?

Heeft u het idee dat uw vaatwasser verstopt is geraakt doordat er water in blijft staan? Dan hoeft u niet direct een erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om de problemen te verhelpen. In veel gevallen is het goed mogelijk om dit zelf af te handelen. De eenvoudigste oplossing is het recht leggen van de afvoerslang en het reinigen van de filters. Deze filters vindt u onderin het systeem. Met heet water reinigen is vaak al voldoende om de werking te optimaliseren. Ook het ontstoppen van de afvoerleidingen van de wasbak helpt wanneer deze gekoppeld is aan het afvoersysteem van de vaatwasser.

Wat als dit niet werkt?

Een slecht werkende vaatwasser is natuurlijk niet alleen het gevolg van een verstopping, ook overige problemen kunnen hieraan ten grondslag liggen. Denk bijvoorbeeld aan verstopte gaatjes in de sproeiarmen, een versleten deurrubber, een verlaagde waterdruk of kalkaanslag op het magneetventiel. Al deze kleine probleempjes lost u eenvoudig eigenhandig op. Het is echter ook een mogelijkheid dat het defect het gevolg is van een kapotte waterpomp. Een kapotte waterpomp is een onderdeel dat door de vakman vervangen dient te worden. Schakel in dat geval een ontstoppingsbedrijf uit de regio in.

Rioollucht in huis verhelpen

Hebt u wel eens gehad dat er een sterke rioollucht in huis hangt? Dan is het waarschijnlijk dat destijds de wind de verkeerde kant op stond, het regenwater vrij hoog stond, of dat er een probleem was met het grondwaterniveau. Op het moment dat u langere tijd hinder ondervindt van een rioollucht, dan is het echter zaak om actie te ondernemen. In onderstaand rijtje vindt u een aantal zaken die ten grondslag kunnen liggen.

vaatwasser verstopt Maarssen
  • De verzakking van een rioleringsbuis. Door het wegspoelen van zand of de kracht van een boomwortel is het een mogelijkheid dat de riolering verzakt. Een verzakking zorgt voor breuken of een slechte koppeling van de buizen, waardoor er rioollucht ontsnapt.
  • Gebrekkige ontluchting. Dit zult u voornamelijk merken als het hard heeft geregend. Wanneer de ontluchting niet goed werkt, dan zal de regen de lucht uit het riool naar boven drukken, waardoor de rioolstank via uw afvoerputjes in huis opstijgt.
  • Een verstopte riolering. Ook dit zorgt voor stankoverlast. Het ontstoppen van het riool zal afdoende helpen. Eventueel helpt een medewerker van een rioleringsbedrijf u hier graag bij.
  • Lekkage. Op elke plek waar een waterleiding zit, bestaat de kans op lekkage, en daarmee op een rioollucht. Vooral op warme dagen wanneer het afvoerwater spoedig opdroogt zult u overlast ondervinden van kleine lekkages.
Het oplossen van de rioollucht is alleen volledig mogelijk wanneer u de exacte oorzaak van de stank achterhaalt. Daarna is het per oorzaak verschillend wat u dient te doen om het op te lossen. Soms is bovendien de ondersteuning van de medewerkers van een rioolservice vereist om het probleem aan te pakken. Wat u zelf altijd kunt en moet doen is het ventileren van uw woning. Door langdurige stankoverlast is het mogelijk dat schadelijke gassen zich in huis ophopen, waardoor uw gezondheid in gevaar komt. Ventileren met behulp van ventilatieroosters of kleine raampjes is voldoende, mits u dit dag en nacht doet.

rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes, waar komen ze vandaan?

Rioolvliegjes, ook wel motmuggen of latrinevliegjes genoemd, zijn kleine vliegjes die zich voeden met de bacteriën uit stilstaand rioolwater. U herkent de vliegjes aan de lichtgrijze kleur en de vele haartjes op hun rug en vleugels. De rioolvliegjes hebben een lengte van ongeveer 5 millimeter, en komen vaak in grote getale. De vrouwtjes leggen tot wel 200 nieuwe eitjes per dag, wat betekent dat ze zich spoedig vermeerderen. De rioolvliegjes komen in huis op het moment dat er rioolslib ontstaat. Dit slib is het gevolg van een open verbinding tussen een verontreinigd riool en een woongedeelte, of een gescheurde rioolbuis.

Herkennen en verwijderen

Om de latrinevliegjes te verwijderen is het noodzakelijk te achterhalen waar de oorzaak ligt. Soms is het voldoende om het rioolstelsel te reinigen of een buis te vervangen. In andere gevallen dient men het rioolslib uit de kruipruimte en overige plekken te verwijderen en nieuw zand te storten. Pas dan zullen de vliegjes verdwijnen. Omdat de rioolvliegjes als zeer onhygiënisch worden gezien, met name doordat ze zich ook voeden met vocht uit drogende was of net gebruikte tandenborstels, is het zaak dat ze spoedig verdwijnen. Gaat dit niet vlug genoeg? Dan is het een optie om de medewerkers van een rioleringsbedrijf in te schakelen. Deze maken gebruik van sterkere bestrijdingsmiddelen die de vliegjes direct doden. U geniet dan weer van een optimaal wooncomfort en hygiënische woonsituatie.

Wat kunnen wij voor u doen?

Andere diensten van 247 Rioleringsdienst zijn het repareren en vervangen van het riool, het reinigen en ontstoppen van uw riolering, het opsporen van de riolering in uw tuin, rioolstank detecteren en wegnemen. De kosten voor rioolstank detectie liggen ongeveer op de €120,-. Meestal zijn de kosten berekend op 1-uur werk. Daarna volgen meestal kosten per elk half uur extra. Doordat wij een groot aantal rioleringsbedrijven in ons netwerk hebben kunnen wij 24-uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar staan.

Direct contact: 088 444 7645

Heeft u een wc, afvoer of gootsteen die verstopt is? Dan kunt u zelf gaan proberen om de sifon van de wastafel of gootsteen los te draaien denk er dan om dat u een teiltje of emmer bij de hand hebt. Is er een overstroming door een verstopte wc en heeft u direct hulp nodig van een vakman bij de rioolreiniging? 247 Rioleringsdienst staat klaar om u in Maarssen te helpen met de riool problemen. Wij vinden de verstopping en ontstoppen het riool voor u. Neem snel contact op, wij helpen u graag!

Rioolspecialist Maarssen