riool onstoppen Nieuwegein
rioleringsbedrijf Nieuwegein

Rioleringsbedrijf Nieuwegein

Het ontstoppen van de riolering is geen fijne klus, maar het is belangrijk dat u dit spoedig doet om grotere ongemakken te voorkomen. U vindt hier meer informatie over het ontstoppen van de wc, gootsteen of het doucheputje. Daarnaast komt voorbij hoe u rioolstank en motmuggen voorkomt. Zoekt u een rioleringsbedrijf in Nieuwegein omdat u hulp nodig hebt bij het ontstoppen van uw riool? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vakmannen hebben vele jaren ervaring en zijn u graag van dienst. Vul gratis en vrijblijvend het contactformulier in, wij nemen vervolgens spoedig contact met u op. Hebt u direct hulp nodig in Nieuwegein bij het ontstoppen van uw riool? Bel dan: 088 444 7645! Dankzij onze 24/7 rioolservice staan wij erg snel bij u op de stoep in Nieuwegein.

Technieken om uw riool te ontstoppen

Hebt u direct hulp nodig bij het ontstoppen van uw riolering? Neem dan contact op met onze 24/7 rioolservice via: 088 444 7645. Ons rioleringsbedrijf heeft vele verschillende technieken om ervoor te zorgen dat het ontstoppen zo spoedig mogelijk wordt gedaan. Kleine verstoppingen in het riool kunnen we verhelpen met behulp van een hogedrukspuit. Hebt u hardnekkige problemen? Dan komen er andere technieken aan te pas, zoals de ontstoppingsveer die tot ver in de rioleringsbuizen gaat. Helpt dit niet? Dan is er geavanceerde apparatuur beschikbaar zoals kettingen, snijkoppen en boor- en freeskoppen. Daarnaast heeft ons rioleringsbedrijf ervaring in het verwijderen van wortelgroei in het riool. De combinatie van onze technieken, de ervaring en het expertise van onze medewerkers zorgen ervoor dat u verzekerd bent van vakwerk. Neem direct contact met ons op zodat wij u kunnen helpen met het ontstoppen van de wc, gootsteen, het doucheputje of uw riolering!

Contact met 247 RiooldienstWat doen als uw afvoer verstopt is?

Als uw afvoer verstopt is dan kunt u zelf proberen om deze te ontstoppen. Een kleine verstopping lost u wellicht op met een rubberen ontstopper, oftewel een plopper. Laat een laagje water in de gootsteen lopen en prop vervolgens een natte doek in de overloop opening. Plaats de plopper op de afvoer en maak een paar krachtige pompbeweging. Vervolgens trekt u de plopper met een snelle beweging los. Herhaal dit een paar keer en controleer vervolgens of het ontstoppen is gelukt.

Nog steeds last van een verstopping?

Probeer het probleem op te lossen door de zwanenhals, staat ook wel bekend als de sifon, schoon te maken. Vergeet niet een emmer om de zwanenhals te zetten om viezigheid op te vangen. Schroef de beker van de sifon los en maak deze schoon. Zit de verstopping verder weg? Pak dan een lang stuk ijzerdraad en breng deze voorzichtig aan in de hals om vuil los te maken. Zet vervolgens de zwanenhals stevig maar voorzichtig weer vast. Als ook dit geen oplossing biedt dan is het een optie om een ontstoppingsmiddel te gebruiken. Het is een mogelijkheid om een kant-en-klare versie in de winkel te kopen, maar u kunt tevens zelf een milieuvriendelijke ontstopper gebruiken. Gooi in dat geval baksoda en azijn in de afvoerbuis. Laat dit een uurtje inwerken en giet er vervolgens heet water overheen en gebruik eventueel de plopper. Het is denkbaar dat u deze stappen een aantal keren moet herhalen. De laatste optie is de ontstoppingsveer. Met deze stalen veer schraapt u vuil uit de afvoerbuis.

Heeft niets geholpen?

Is uw afvoer na een aantal keer proberen nog steeds niet vrij? Schakel dan een professional uit Nieuwegein in. Het is namelijk denkbaar dat er blijvende schade aan de leiding ontstaat als u teveel kracht uitoefent tijdens het ontstoppen. Schakel daarnaast zeker een vakman uit Nieuwegein in wanneer u een beschadiging aan de leidingen of een hardnekkige verstopping vermoedt.

Wc verstopt? Los het snel op!

rioolservice Nieuwegein
Een verstopte wc komt altijd op het verkeerde moment. Als de wc niet doorspoelt tijdens het doortrekken, trek dan niet nog eens door. Hierdoor is het namelijk mogelijk dat de wc overspoelt en u wilt een vieze, natte toiletvloer natuurlijk voorkomen. Leg tijdens het ontstoppen altijd kranten of keukenpapier op de grond voor het geval de wc overstroomt. Houd bovendien een raam of deur open zodat vieze geuren snel verdwijnen. Indien een wc verstopt is dan wordt dit meestal veroorzaakt voor iets wat er niet in hoort, zoals condooms, maandverband of een hoop vochtige doekjes. Het is een vieze taak, maar om dit op te lossen kunt u rubberen handschoenen aandoen en de verstopping handmatig verwijderen.

Handige tips

Wat tevens erg goed kan helpen is wat afwasmiddel in de hals doen omdat dit vet oplost. Leeg vervolgens van een meter hoogte een emmer heet water. Laat het vijf minuten inwerken en spoel vervolgens door. Mocht dit niet helpen dan kunt u net als bij het ontstoppen van de afvoer een plopper, stuk ijzerdraad of een ontstoppingsmiddel gebruiken.

Gootsteen verstopt? 3 handige tips

Gootsteen verstopt Nieuwegein
Tip 1: Is uw gootsteen verstopt? Voorkomen is beter dan genezen. Probeer daarom te achterhalen wat de verstopping heeft veroorzaakt. Etensresten zijn één van de grootste boosdoeners van een verstopte gootsteen. Veeg de borden eerst schoon met keukenpapier en gooi het afval in de prullenbak. Hiermee voorkomt u tevens dat de andere grote boosdoener, genaamd vet, niet in de gootsteen terecht komt.
Tip 2: In sommige gevallen is het nodig om een ontstoppingsmiddel te gebruiken. De meeste ontstoppingsmiddelen zijn echter erg milieuonvriendelijk en agressief. Ze kunnen zelfs de afvoer aantasten wat voor meer problemen zorgt. Lees altijd de gebruiksaanwijzing zorgvuldig en maak indien nodig zelf een ontstoppingsmiddel van soda, azijn en kokend water.
Tip 3: Hebt u een hardnekkige verstopping? Of komen de problemen steeds terug? Dit komt veelal door een slecht buizenstelsel. Het is daarnaast een mogelijkheid dat het probleem zich ver in de afvoer verstopt, op een plek waar u niet bij kan. Het is in dat geval verstandig om de hulp van een rioleringsbedrijf of loodgieter uit Nieuwegein in te schakelen.

Doucheputje verstopt

Doucheputje ontstoppen Nieuwegein
De grootste vijanden van doucheputjes zijn haren. Een grote prop haren kan al gauw een verstopping in het doucherooster veroorzaken. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk te voorkomen dat uw haren het doucheputje bereiken. Hierdoor kunt u eventueel een klein roostertje of zeefje op de afvoer plaatsen zodat haren de afvoer niet binnen kunnen komen. Verwijder bovendien na elke douchebeurt aanwezige haren uit het putje. Een andere grote boosdoener is zeep. Water stroomt sneller weg dan zeep. Hierdoor blijven vettige zeepresten hangen welke een verstopping kunnen veroorzaken. U verkleint de kans op een verstopping door na elke douchebeurt het putje en de afvoer na te spoelen met behulp van de hete kraan. Maak het doucheputje bovendien regelmatig schoon, bijvoorbeeld met soda en azijn, zodat vuil geen kans krijgt om zich vast te hechten.

Riool ontstoppen doe het zelf

zelf riolering ontstoppen
Een verstopt riool komt nooit gelegen en het is belangrijk dat u dit zo spoedig mogelijk verhelpt. Gelukkig zijn er een aantal middeltjes die u vast en zeker in huis hebt voor het ontstoppen van de riolering. Azijn en/of soda is één van deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Menig huishouden heeft wel ergens een plopper liggen. En hebt u geen stuk ijzerdraad in de buurt? Knip een ijzeren kledinghanger door en buig deze recht. Hiermee kunt u eenvoudig de verstopping loswrikken. Helpen geen van deze opties? Een rioolservice uit Nieuwegein heeft speciaal apparatuur waarmee ze verstoppingen in het riool verhelpen. Een eenvoudige verstopping verhelpen ze door een riolering door te spuiten. Als dit niet helpt dan gebruiken ze een grote ontstoppingsveer, boor- en freeskoppen of kettingen. Wilt u direct gebruik maken van onze 24/7 rioolservice? Neem dan contact met ons op via 088 444 7645!

Direct contact met een rioleringsbedrijf uit Nieuwegein?

Bel de 24/7riooldienst voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact 24/7 riooldienstcontact rioolspecialist Nieuwegein
direct contact rioleringsbedrijf Nieuwegein

Wasbak verstopt? Reinig de sifon

wasbak ontstoppen Nieuwegein
Hebt u last van een verstopte wasbak? Dit lost u meestal eenvoudig zelf op door de sifon, of zwanenhals, schoon te maken. Problemen ontstaat meestal in bochten van afvoeren. De eerste bocht die na de wasbak komt is de sifon. Het is daarom een goede mogelijkheid dat het schoonmaken van de sifon de oplossing is. De zwanenhals zit onder de wasbak. Zet hier een lege emmer onder om eventueel water en vuil op te vangen. Aan beide kanten van de sifon zitten schroefdoppen, draai deze tegen de klok in los. Gebruik eventueel een waterpomptang als ze te vast zitten. Wikkel dan wel eerst een doek op de dop zodat u deze niet beschadigd. Tussen de afvoerpijp en spoelbak zit een rubberen ring. Deze zorgt ervoor dat de aansluiting waterdicht is. Raak deze dus niet kwijt.

Het schoonmaken is heel eenvoudig!

Neem een emmer met warm water, allesreiniger en een oude spons of borstel. Doe hier de zwanenhals in en verwijder vettigheid, eten en haren. Reinig tevens de randen goed, hier blijft veelal vettigheid zitten. Indien mogelijk haalt u de sifon uit elkaar en maakt u de verschillende onderdelen schoon. Als al het vuil weg is gehaald zet u de hals weer in elkaar. Plaats deze vervolgens terug tussen de afvoerpijpen. Vergeet de rubberen ring niet! Draai de schroefdoppen weer vast. Vul vervolgens de wasbak met water en laat het daarna weglopen. Loopt het sneller weg dan voorheen? In dat geval heeft het schoonmaken geholpen. Als dit niet het geval is dan bevinden de verstoppingen zich verder in de afvoerpijpen.

Rioolinspectie: controle van het riool

riool inspecteren Nieuwegein
Uw riool bevindt zich onder de grond. U kunt niet zomaar even het riool openmaken om te kijken of er ergens verstoppingen zitten. Als u niet zeker weet waar het probleemgeval zich bevindt, dan is het verstandig om een rioleringsbedrijf uit Nieuwegein in te schakelen. In de zoektocht naar de oorzaak van uw klachten maken wij gebruik van rioolinspectie. Er zijn verschillende manieren van rioolinspectie.

Rioolinspectie met een camera is de ideale manier om een riool van binnen te bekijken. Dankzij een camera zijn de oorzaak en exacte locatie van verstoppingen gauw gevonden.

rookdetectie
Een andere manier is rioolinspectie door middel van rook. Bij riooldetectie wordt de uitgangen van het riool afgesloten. Met een rookgenerator brengt het rioleringsbedrijf dikke rook het riool in. Op de plaatsen waar de rook tevoorschijn komt bevinden zich kleine scheurtjes. De oorzaak van rioleringsproblemen is hierdoor gauw gevonden.

Rioolreiniging: preventief bezig

rioolreiniging Nieuwegein
Hebt u vaker last van rioolproblemen? Of vermoedt u dat het riool dichtslibt? Na verloop van tijd raakt een riool altijd vervuild. Vuil doet het riool dichtslibben waardoor de kans op problemen snel toeneemt. Preventieve rioolreiniging uitvoeren is daarom wellicht een goed idee. Een rioleringsbedrijf uit Nieuwegein kan een aantal dingen doen op het gebied van rioolreiniging. Het doorspuiten van persleidingen en drainage zijn hier voorbeelden van. Daarnaast kan een riolering veel last hebben van wortelgroei. Het tijdig verwijderen van wortels is tevens een manier van rioolreiniging evenals het leegzuigen wan ondergelopen kelders. Hoewel preventieve rioolreiniging erg verstandig is, is voorkomen nog beter. Zorg er daarom voor dat er geen voorwerpen in de riolering terecht komen die er niet in horen. Denk hierbij aan verfresten, maandverband, etensresten, frituurvet en vast afval.

Rioolservice, snel ter plekke!

rioolservice Nieuwegein
Stel u eens voor, u krijgt logés en net op die dag spoelt uw wc niet door, komt viezigheid uit het doucheputje naar boven of is er een complicatie met de riolering. U wilt natuurlijk dat uw gasten geen last hebben van een vieze rioollucht. Daarnaast kan een verstopte riolering leiden tot een overstroming. Het is daarom belangrijk dat u dit zo spoedig mogelijk oplost. In zo’n geval is snelle en professionele hulp wenselijk. Gelukkig is ons rioleringsbedrijf in Nieuwegein 24/7 bereikbaar. Hebt u hulp nodig? Neem direct contact met ons op via 088 444 7645. Dankzij onze snelle rioolservice is er altijd iemand snel bij u om de problemen op te lossen. Zo kan u uw gasten met een gerust hart ontvangen.

Meer lezen over de rioolreiniging service? Lees hier ons artikel.

Het riool inspecteren met een camera

Als u een probleem hebt met het riool dan is het niet altijd eenvoudig om de oorzaak te vinden. Het riool bevindt zich immers onder de grond, u kunt niet zomaar even naar binnen kijken. Een probleem in het riool ontstaat veelal door opgehoopt vuil of door boomwortels waardoor rioolbuizen in de verdrukking komen. Om erachter te komen wat de oorzaak is kunt u een rioleringsbedrijf uit Nieuwegein inschakelen. Het rioleringsbedrijf heeft een speciale camera welke in het riool wordt aangebracht. De rioolcamera zit aan een flexibel snoer en kan zo elke plek in de riolering bereiken. Geen enkele scheur, breuk, wortel of ophoping van vuil blijft hiermee ongezien. De camera is voorzien van een sensor, waardoor boven de grond de exacte locatie van de moeilijkheden in de riolering wordt weergegeven. Indien gewenst voert het rioleringsbedrijf vervolgens direct de benodigde rioolreiniging of -renovatie uit.

Voordelen van rioolinspectie met een camera

Rioolinspectie met een camera heeft een aantal voordelen. Allereerst komt u er dankzij een inspectie achter wat de staat van uw riool is. Hierdoor is het een optie om preventief onderhoud te plegen om grotere ellende te voorkomen. Daarnaast weet u altijd de oorzaak én de exacte locatie van het probleem. Het rioleringsbedrijf kan hierdoor heel gericht op zoek gaan naar een oplossing. Dit kost u niet alleen tijd maar ook geld. Het rioleringsbedrijf zal namelijk geen onnodig hak- en breekwerk hoeven uitvoeren.

rioolluchtcontact rioleringsbedrijf Nieuwegein

Rioollucht in huis verhelpen

rioollucht NieuwegeinEen rioollucht ontstaat na complicaties zoals een breuk of verzakking in de riolering. Als het riool dichtslibt of verstopt is dan is er geen afvoer en doorstroming meer. Viezigheid hoopt op en dat gaat stinken waardoor u in uw woning last hebt van een rioollucht. Daarnaast is het denkbaar dat een rioollucht ontstaat wanneer de ontluchtingskoker niet goed meer werkt. Als regenwater het riool in moet, dan moet er lucht uit. Er moet vooral veel lucht naar buiten wanneer het regent. Het is dus belangrijk om een ontluchtingspijp aan te brengen. Regent het en hebt u geen ontluchtingspijp? Dan zoekt de lucht een andere uitweg, bijvoorbeeld via uw wc of het doucheputje waardoor het binnen gaat stinken.

Hoe u deze rioollucht kunt verhelpen?

Als u tijdens een regenbui last hebt van stank en u hoort bubbels uit de riolering, dan ligt het probleem bij aan de ontluchtingspijp. Neem contact op met een ontstoppingsbedrijf uit Nieuwegein als u geen ontluchtingspijp hebt of als u vermoedt dat deze niet goed werkt. Bubbelt de riolering niet en hebt u toch last van rioolstank? Dan is het denkbaar dat een stankslot niet goed meer werkt. Dit is bijvoorbeeld het geval als het water verdampt is omdat het stankslot enige tijd niet is gebruikt. Dit komt nog wel eens voor na een vakantie. Dit lost u zelf op door water in de betreffende wasbak of putje te gooien. Ruikt u rioollucht bij een dakkapel, ventilatierooster of dakraam? Dan is het goed mogelijk dat de ontluchtingspijp niet op de goede plek staat. Een installateur kan dit voor u oplossen.

Vaatwasser verstopt, wat nu?

Een verstopte vaatwasser is erg vervelend want dit betekent dat uw vaat niet schoon wordt.

  • Controleer daarom de filters omdat het een mogelijkheid is dat hier vuil in opgehoopt zit. De filters zitten onderin uw afwasmachine. U draait ze los en haalt ze omhoog. Vervolgens maakt u ze schoon onder de hete kraan. Hardnekkig vuil in de sproeiarmen kunt u eventueel weghalen met een tandenstoker.

Een verstopte vaatwasser kan echter tevens veroorzaakt worden door de afvoerslang. Hebt u een inbouwvaatwasser? Dan kunt u dit helaas niet zelf oplossen. Als u geen inbouwvaatwasser hebt dan zijn er twee stappen die u zelf kunt doorlopen.

  • Controleer of er een knik in de afvoerslag zit. Het is daarnaast denkbaar dat er vuil in zit.
  • Por daarom met een lang stuk ijzerdraad voorzichtig in de slang of doe er 1 lepel soda gevolgd door 2 lepels azijn in.

Als geen van deze opties helpen dan is het verstandig om de hulp van een rioleringsbedrijf uit Nieuwegein in te schakelen.

Een verstopte vaatwasser voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is dus verstandig om de kans op een verstopte vaatwasser zoveel mogelijk te voorkomen. Kalk en etensresten zijn veelal de oorzaken van narigheid met de afwasmachine. Haal daarom etensresten van borden met een stukje keukenpapier en gooi dit in de prullenbak. Spoel de vaat nog even af onder de kraan en zet het vervolgens pas in de vaatwasser.

Onderdelen reinigen

Controleer regelmatig onderdelen zoals de filters en maak ze zo nodig schoon. Het is daarnaast verstandig om elke maand de vaatwasser een reinigingsbeurt te geven met machinereiniger. Zo voorkomt u kalkaanslag. In de gebruiksaanwijzing van uw afwasmachine vindt u hoe u een reinigingsbeurt uitvoert.

rioolvliegjes bestrijden Nieuwegein

Rioolvliegjes, waar komen ze vandaan?

In het riool en in afvoerbuizen kunnen rioolvliegjes voorkomen. Rioolvliegjes staan ook wel bekend als latrinevliegjes, motmuggen, aalputmotjes en drekvliegjes. De vliegjes hebben een driehoekige vorm. De vleugels zijn groter dan het lijfje en bedekt met haren. Ze worden 3 tot 5 millimeter groot en u herkent ze aan de zilveren of grijze kleur. Vanwege het kleine formaat vliegen de motmuggen gemakkelijk door kieren, smalle naden en muggengaas. De vliegjes zijn vaak een gevolg van breuken en verstoppingen in de riolering. Is er eenmaal een rioolvliegje in uw woning? Dan verdwijnt deze niet gauw. De kans is bovendien groot dat er gauw meer komen omdat een vrouwtjes rioolvlieg in de zomer tot wel 200 eitjes per dag kan leggen.

Waar komen ze het meeste voor?

Rioolvliegjes voeden zich met bacteriën en algen in stilstaand water. Denk hierbij aan het water van plantenbakken, in de regenton of in overgebleven water van een afwasje. Daarnaast zijn ze gek op rioolslib, dit is een organische voedingsbodem voor motmuggen. Hier worden dan ook vaak eitjes gelegd. De larven voeden zich met het slib en voordat u het weet ontpoppen ze zich tot nieuwe rioolvliegjes. U voorkomt deze diertjes door open leidingen te sluiten en een waterslot op de zwanenhals te zetten. Hebt u een kapotte rioolleiding? Repareer deze zo spoedig mogelijk. Voorkom daarnaast stilstaand water, spoel afvoerputjes geregeld door. En is het zand in uw kruipruimte veranderd in slib? Vervang dit dan door schoon zand.

De gevolgen van rioolvliegjes

Rioolvliegjes komen voor op onhygiënische plekken, waar algen en schimmels groeien. Ze nemen de bacteriën dan ook eenvoudig mee uw woning in. De bacteriën kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid van u en uw huisgenoten. Zoals u hebt gelezen kunnen de motmuggen zich ook nog eens erg snel voortplanten. Het is daarom belangrijk om ze te bestrijden zodra u de eerste vliegjes hebt gespot. Gaat u zelf in de weer met een bestrijdingsmiddel? Dan is het erg lastig om alle rioolvliegjes te doden. De bestrijdingsmiddelen pakken namelijk de eitjes niet aan waardoor deze na een aantal weken alsnog uitkomen. Schakel daarom altijd een professionele ongediertebestrijder uit Nieuwegein in.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

Zoekt u in Nieuwegein hulp bij het ontstoppen van uw riolering? Wij helpen u graag! Naast ontstoppen zijn er ook andere werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren. Ook voor rioolinspectie, preventieve rioolreiniging en onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast verhelpen wij ongemakken zoals rioolstank en motmuggen. Wilt u direct gebruik maken van onze rioolservice? Laat dan vandaag nog vrijblijvend uw gegevens en een omschrijving achter via het contactformulier.

Direct contact: 088 444 7645

Er is niets vervelender dan ellende met het riool. Om stank- en wateroverlast is het echter belangrijk om een probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Zoekt u een rioleringsbedrijf in Nieuwegein? Van ontstoppen en preventieve rioolreiniging tot aan rioolcamera inspectie, u bent bij ons aan het juiste adres. Alle medewerkers van ons rioleringsbedrijf hebben vele jaren ervaring en zorgen ervoor dat u gauw bent geholpen. Vul gratis en helemaal vrijblijvend het contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op. Direct hulp nodig? Bel onze 24/7 rioolservice: 088 444 7645, wij staan heel snel bij u op de stoep.

Rioleringsbedrijf inschakelen Nieuwegein