247 Rioolservice Woerden
Rioolservice Woerden

Rioleringsbedrijf Woerden

Jaarlijks ontstaan er honderdduizenden problemen met het riool. Deze problemen variëren van verstoppingen tot stankoverlast en lekkages. Gemiddeld zal een Nederlands huishouden bijvoorbeeld eens in de tien jaar te maken krijgen met een verstopt riool. Deze verstopping kan plaatsvinden in zowel de afvoer van gootsteen of douche, als de wc. Wat de oorzaak voor een verstopt riool ook is, het is zaak om deze zo snel mogelijk te ontstoppen. In een aantal gevallen is het relatief eenvoudig zelf de riolering te ontstoppen. Kies voor een standaard ontstopper, ontstoppingshaak of een krachtiger vloeibaar ontstoppingsmiddel. Hebben uw eigen pogingen geen effect? Schakel dan de medewerkers van een erkend rioleringsbedrijf uit Woerden in. Zij kunnen tegen lage kosten uw riool snel en vakkundig herstellen. Via ons contactformulier kunt u al uw vragen stellen over onze diensten en de bijbehorende kosten. Wilt u direct in verbinding komen met een professional uit Woerden? Bel dan met 088 444 7645.

Gootsteen verstopt? 3 handige tips

Als het water in uw gootsteen niet meer wegloopt, of er altijd een klein laagje water blijft staan, dan is het waarschijnlijk dat (een deel van) de riolering van de spoelbak geblokkeerd is. Met gebruik van een vloeibaar ontstoppingsmiddel, koffiedik, goedkope cola of baksoda is het mogelijk om tegen niet al te hoge kosten dit probleem op te lossen. Voor hardnekkige verstopping is de hulp van de medewerkers van een rioleringsbedrijf aan te raden. Deze kunnen met mechanische technieken de leidingen weer in de originele diameter vrezen, zodat het water snel weer wegloopt. Via ons contactformulier of 088 444 7645 komt u snel in contact met een specialist van de rioolservice uit Woerden.

Wc verstopt? Los het snel op!

Een verstopte wc kent vele oorzaken. Zo kan een wc verstopt raken door een veelvuldig gebruik van toiletpapier, het wegspoelen van eten, of het gebruik van vochtige doekjes. Waardoor het riool bij uw wc ook verstopt is geraakt, het is zaak deze snel te verhelpen om stankoverlast en wateroverlast te voorkomen. Hieronder vindt u diverse tips waarmee u de verstopping zelf zou kunnen oplossen.

 • Afwasmiddel en water. Knijp wat afwasmiddel in het toilet, giet vervolgens vanaf een meter hoogte een emmer water in de wc. Zo voegt u extra druk toe aan het spoelen en zal het riool wellicht ontstoppen.
 • Ontstopper. Het gebruik van een ontstopper is een veel beproefde methode om verstoppingen te verhelpen. Let hierbij op niet te hard te drukken, zo kunt u de verstopping verergeren.
 • Kleerhanger. Wikkel de haak van een kleerhanger in een doek, en probeer zo de blokkade te doorbreken of op te vissen.
 • Baksoda en azijn. Deze methode werkt ook goed voor het ontstoppen van een gootsteen. U lost hiermee snel een organische verstopping op.
 • Vloeibaar ontstoppingsmiddel. Een werkzame methode, die echter slecht is voor het milieu. Pas op voor uw ogen en keel.

Hebben deze methoden niet voldoende geholpen om het riool te ontstoppen? Neem dan contact op met een erkend rioleringsbedrijf uit Woerden voor een professionele rioolreiniging. De medewerkers van de rioolservice zullen binnen korte tijd bij u zijn, om uw toilet weer in optimale staat te brengen tegen lage kosten.

Rioleringsbedrijf Woerden

Contact met 247 RiooldienstBel voor direct contact:
riool ontstoppen Woerden

Wij ontstoppen het riool voor u

Riool verstopping Woerden
Als uw riool geblokkeerd is, dan moet u deze (laten) ontstoppen. Het verhelpen van een verstopping kan soms echter aardig in de kosten oplopen. Het kan dan verstandig zijn te achterhalen in hoeverre het verstopte deel van de riolering bij uw woning in Woerden hoort, of dat deze deel uitmaakt van de gemeentelijke riolering, zo zijn de kosten wellicht te splitsen. De medewerkers van een rioleringsbedrijf kunnen u hierbij ondersteunen. Is het uw deel van het riool dat ontstopt moet worden? Dan zullen de riolering experts hiervoor een hoge waterdruk reinigingstechniek voor inzetten. De blokkade wordt met deze vorm van rioolreiniging vakkundig kleiner gemaakt en weggespoeld, zodat u snel weer optimaal van uw gootstenen, wasmachine en wc gebruik kunt maken. Gaat het om verstopte leidingen binnenshuis? Dan zal een vakman uit Woerden deze ontstoppen met mechanische technieken.

Afvoer verstopt?

Afvoer verstopt Woerden
Als het water niet meer goed wegspoelt in uw douche of spoelbak, dan kan dat zijn doordat er een verstopping in de afvoerbuis zit. Een verstopte afvoer is in een aantal gevallen zeer gemakkelijk op te lossen door de sifon te reinigen. Over het algemeen heeft de afvoer van een gootsteen, (af)wasmachine en wasbak een sifon (zwanenhals). In de bocht van de sifon verzamelt zich regelmatig vet-, eten- en tandpastaresten. Door deze periodiek te reinigen is een verstopping gemakkelijk te voorkomen. Werkt de afvoer van uw douche of bad niet afdoende? Dan kunt u het beste de hulp van een expert uit Woerden inschakelen. Medewerkers van een rioleringsbedrijf hebben meerdere materialen en technieken tot hun beschikking waarmee een dergelijke afvoerblokkade kan worden verholpen. Lees in dit artikel meer over een afvoer ontstoppen.

Een verstopt doucheputje

verstopt doucheputje Woerden
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Woerden de klacht dat het doucheputje verstopt zit. Een verstopt doucheputje is echter gemakkelijk te verhelpen door hier soda en azijn door te spoelen, of eenvoudigweg haar- en zeepresten met een toiletpapiertje te verwijderen. Wanneer men spreekt over een verstopt doucheputje gaat het echter in de meeste gevallen over een probleem met de afvoer van de douche. Ook dit kan u zelf oplossen door gebruik te maken van een standaard plopper of een chemische ontstopper. Hebben deze middelen geen effect? Vraag dan een professional van een rioleringsbedrijf uit Woerden om praktische ondersteuning of lees onze tips hier.

Riool ontstoppen doe het zelf

riool zelf ontstoppen
Het ontstoppen van een riool hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Vaak kan u hiervoor diverse huis- tuin- en keukenmiddeltjes inzetten, die zowel duurzaam als goedkoop zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontstoppen van een gootsteen met behulp van koffiedik, of het gebruik van waterdruk voor het oplossen van een verstopping in het toilet. Dergelijke middeltjes hebben echter maar een beperkte invloed. Wanneer een verstopping te diep zit, of te dicht is afgesloten, dan is het beter om een professional de riolering te laten ontstoppen. Deze maakt gebruik van geavanceerde technieken om snel resultaat te bereiken. Wij helpen u met alle plezier verder.

Direct contact met een rioleringsbedrijf uit Woerden?

Bel de 24/7riooldienst voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact 24/7 riooldienstcontact rioolspecialist Woerden
direct contact rioleringsbedrijf Woerden

Wasbak verstopt? Reinig de sifon

wasbak ontstoppen Woerden
Tandpastaresten of haarresten kunnen ervoor zorgen dat het water in de wasbak niet meer goed wegloopt. Doet u hier niets aan dan raakt de wasbak verstopt. Dit probleem is over het algemeen te verhelpen door de sifon schoon te maken. Schroef hiervoor de sifon (zwanehals) los, en laat alle onderdelen een tijdje weken in een sopje met allesreiniger. Droog vervolgens de onderdelen af, en schroef deze op de juiste wijze weer in elkaar. Vergeet de rubberen afsluitringen niet om lekkage in de toekomst te voorkomen. Met een schone zwanehals is er vaak geen probleem meer met de afvoer van de wasbak. Is dit wel het geval? Bel dan een rioleringsbedrijf uit Woerden via 088 444 7645.

Rioolinspectie: controle van het riool

riool inspecteren Woerden
Het is te verwachten dat door veelvuldig gebruik van douche, en toilet, er op een gegeven moment beschadigingen of slijtages ontstaan bij de riolering. Dergelijke beschadigingen kunnen leiden tot verstopping en – erger nog – tot lekkage en stankoverlast. Wilt u voorkomen dat u een lekkage te laat opmerkt? Laat dan periodiek ons rioleringsbedrijf uit Woerden een rioolinspectie voor u uitvoeren. Bij een rioolinspectie maken we gebruik van een kleine rijdende camera, die wij door het rioleringsstelsel leiden. Zo kunnen wij slijtage snel achterhalen, en indien nodig direct een reparatie toepassen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een rioolinspectie bij u thuis? Vul dan het contactformulier in.

Rioolreiniging: preventief bezig

riool reinigen Woerden
Naast een rioolinspectie zijn er nog andere vormen van onderhoud die wij kunnen toepassen om lekkages en verstoppingen te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is een rioolreiniging. Bij een rioolreiniging maken wij de gehele riolering schoon, en controleren wij tevens de afsluitpunten. Hiermee zorgen wij ervoor dat er geen storingen zijn in het ontluchtingssysteem, en bent u verzekerd van een optimaal wooncomfort. Voor een rioolreiniging maken onze specialisten gebruik van geavanceerde technieken en materiaal. Dit betekent dat er zo weinig mogelijk hak- en breekwerk zal worden uitgevoerd. Wilt u meer weten over de kosten? Vraag dan meer informatie aan via het contactformulier of bel 088 444 7645.

Rioolservice, snel ter plekke

rioollucht Woerden
Bij onze rioolservice bent u niet alleen aan het juiste adres voor hulp bij het ontstoppen van de riolering of het oplossen van stankoverlast. Onze professionals uit Woerden helpen u tevens graag bij het aanleggen van een nieuwe riolering, rioolinspectie, rioolreiniging of de reparatie van een rioolbuis. Wij garanderen dat u bij elke klus snel en vakkundig zal worden geholpen, tegen aantrekkelijke prijzen. Bent u benieuwd naar de prijs voor een bepaalde dienst van onze rioolservice? Aarzel dan niet om uw wensen aan te geven op het contactformulier, en wij sturen u spoedig een geheel vrijblijvende offerte toe. Wij zijn u graag van dienst.

Het riool inspecteren met een camera

Veel van de rioolproblematiek is lastig te voorkomen, omdat u natuurlijk niet ziet wat de staat is van de riolering. Eén manier van preventief onderzoek is het toepassen van een camera-inspectie. Bij deze vorm van rioolinspectie plaatst men een camera aan het uiteinde van een lange slang. Deze slang brengt men via een rioolkoppeling aan in het rioolstelsel, om zo de staat van het riool te controleren. Het grote voordeel van deze techniek is dat men al vroeg ziet of er de kans bestaat dat boomwortels beschadigingen zullen aanbrengen, of dat een bepaald onderdeel versleten is. In de meeste gevallen voert men een camera-inspectie echter uit op het moment dat er al sprake is van lekkageproblemen of een sterke rioollucht. Dan is de rioolinspectie dé methode om de exacte locatie van het lek te achterhalen, en voor de medewerkers van de rioolservice een manier om uit te zoeken welke techniek zij moeten gebruiken voor het verhelpen van de problemen. De kosten voor de rioolinspectie liggen over het algemeen tussen de €125,- en €175,-, afhankelijk van de afmetingen van het te onderzoeken riool, en de tijd die men hieraan kwijt is. De prijs voor de herstelwerkzaamheden hangt af van de mate van schade. Het vervangen van een verzakte rioleringsbuis kost nu eenmaal meer dan het verwijderen van wat rioolslib of het monteren van een waterdichte koppeling.

rioolinspectie met cameracontact rioleringsbedrijf Woerden

Rioollucht in huis verhelpen

Op het moment dat er een rioollucht in huis hangt, dan is er een aantal zaken dat hieraan ten grondslag kan liggen. De rioollucht is in de meeste gevallen het gevolg van een lekkage. Het gaat dan niet alleen om de overduidelijke lekkages van de douche of wasmachine, maar eerder om een klein beetje water dat door een kapotte afvoerleiding lekt, en vervolgens ergens opdroogt. Kijk onder meer in de kruipruimte en meterkast om de exacte locatie van de lekkage te vinden. Een tweede veelvoorkomende oorzaak voor een rioollucht is een verstopping van een gootsteen of rioolbuis. Een verstopt gedeelte blokkeert het water, en daarmee blijft ook de stank onder het huis hangen. Een verzakte riolering, gebrekkige ontluchting en een stijgend grondwaterniveau vormen overige oorzaken voor een rioollucht.

Wat kunt u zelf doen?

Een rioollucht is al snel schadelijk voor de gezondheid, omdat de soms schadelijke gassen in huis blijven hangen. Het belangrijkste wat u moet doen is het continu ventileren van de woning. Dit betekent dat er altijd enkele ventilatieroosters of valraampjes open moeten staan om voldoende frisse lucht in huis te halen. Daarnaast is het zaak om de oorzaak van de stank te achterhalen. Vindt u zelf niets afwijkends? Schakel dan een medewerker van een rioolservice in. Zo weet u zeker dat u in korte tijd weer geniet van een gezond woonklimaat.

Vaatwasser verstopt, wat nu?

Als de vaatwasser niet meer naar behoren werkt, dan is het zaak om eerst zelf te kijken wat de mogelijke oorzaak is, en of u dit kunt verhelpen. Door eigenhandig de eerste controle uit te voeren voorkomt u dat u veel geld kwijt bent aan de inzet van een rioleringsbedrijf. De specialisten van de rioolservice uit Woerden hebben voor u enkele veelvoorkomende problemen met de vaatwasser voor u op een rijtje gezet, en wat u zelf mag doen om dit op te lossen. Heeft het onderstaande overzicht u niet geholpen? Aarzel dan niet om alsnog een ontstoppingsbedrijf te contacteren voor professionele ondersteuning.

 • Een verstopte filter. De filters zitten vaak onderin de vaatwasser. Reinig deze voorzichtig met heet water.
 • Een geknikte afvoerslang. Zorg ervoor dat de afvoerslang altijd recht ligt en niet geblokkeerd is.
 • Geblokkeerde sproeiarmen. Dit gebeurt als u de vaat te hoog opstapelt, of als ze verstopt raken. Met een naald prikt u de sproeiopeningen eenvoudig open. Als dit niet lukt dient u de sproeiarmen te vervangen.
 • Een lek deurrubber. Maak deze schoon, of plaats een nieuw rubber. Deze vindt u bij diverse bouwmarkten in de regio.
 • Een te lage waterdruk. Dit is meestal aan te passen in de instellingen.
 • Een defect magneetventiel. De oorzaak hiervoor is over het algemeen kalkaanslag. Het reinigen van het ventiel zou de problemen moeten verhelpen.
 • Een verstopte gootsteenafvoer. Als de afvoerbuis van de vaatwasser is gekoppeld aan de gootsteen, dan is het mogelijk dat u de gootsteen dient te ontstoppen.
rioolvliegjes

Rioolvliegjes, waar komen ze vandaan?

Hebt u wel eens last gehad van rioolvliegjes? Een rioolvliegje is een insect dat leeft op de bacteriën die in rioolslib zitten. Het probleem met de rioolvliegjes zit erin dat wanneer ze eenmaal in huis zitten, u ze niet snel meer kwijtraakt. De vrouwtjes leggen tot wel 200 eitjes per dag, die bovendien spoedig uitkomen. Daarnaast kunnen de vliegjes ook leven op water uit plantenbakken, vocht in tandenborstels en nog drogende was. De rioolvliegjes worden dan ook gezien als zeer onhygiënisch.

Herkennen en verwijderen

U herkent de rioolvliegjes, ook wel motmuggen of latrinevliegjes genoemd, aan de lichtgrijze kleur en de vele haartjes op hun vleugels en lijfje. Bovendien ziet u meestal tientallen tot honderden vliegjes dicht bij elkaar zitten. Omdat de aanwezigheid van de vliegjes wijst op een open verbinding tussen een verontreinigd riool en de woonruimte en de aanwezigheid van rioolslib is het beste plan van aanpak om een rioolinspectie uit te laten voeren. Meestal dient de riolering te worden gereinigd, en is het herstellen van de ontluchting of een eventuele lekkage de tweede stap. Als een rioleringsbuis is verzakt, dan is het een mogelijkheid dat er wat slib in de kruipruimte is gelopen. Door dit te verwijderen en nieuw zand te plaatsen voorkomt u dat de eitjes hier uitkomen. Over het algemeen moet dit genoeg zijn om alle vliegjes te verwijderen. Soms is het echter noodzakelijk om met direct bestrijdingsmiddelen de motmuggen te bestrijden.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

De medewerkers van een rioleringsbedrijf helpen u niet alleen graag bij het ontstoppen van het riool. Zij kunnen u tevens van dienst zijn bij het inspecteren van de rioleringsbuizen, om beschadigingen of lekkages in en vroeg stadium te detecteren. Ook het oplossen van stankoverlast is één van de werkzaamheden die de professionals van een rioleringsbedrijf uitvoeren. Wat de klus ook is, wij garanderen dat de experts uit ons netwerk deze spoedig en vakkundig voor u zullen afhandelen.

Direct contact: 088 444 7645

Komt u graag direct in contact met een riolering expert uit Woerden? Of wilt u meer weten over de kosten van onze diensten? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in of bel naar 088 444 7645. Wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden of sturen u een offerte voor de kosten op. Wij helpen u met alle plezier!

Ontstoppingsbedrijf Woerden